Διεθνή

Βόμβα από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας: «Νομίζω ότι ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα»

Βόμβα από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας: «Νομίζω ότι ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα» Φωτογραφία: EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN
Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας υποστήριξε την πεποίθηση (και την ελπίδα) ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «θα πεθάνει σύντομα» αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Κίρλο Μουντάνοφ πιστεύει ότι ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καρκίνο και εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορο θάνατό του ακόμη και πριν από το τέλος του πολέμου.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ABC o αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού, ερωτηθείς αν θα πεθάνει ο Πούτιν, ο Μπουντάνοφ απάντησε με χαμόγελο: «Νομίζω ότι πολύ σύντομα. Το ελπίζω».

Κατά τη γνώμη του, ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει πριν από το θάνατο του Πούτιν. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ασθένεια του Πούτιν, ο Μπουντάνοφ είπε ότι πρόκειται για καρκίνο και «απλά το γνωρίζουμε - από ανθρώπους, πηγές» που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο ηγέτη.

Είναι πιθανό να υπάρξουν περαιτέρω πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News από το Κίεβο, χωρίς να πει συγκεκριμένα αν η Ουκρανία θα βρίσκεται πίσω από αυτά.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση της 26ης Δεκεμβρίου στην αεροπορική βάση Ένγκελς της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση άνω των 800 μιλίων από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά ο Μπουντάνοφ παραδέχθηκε ότι «χάρηκε που το είδε».

Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις θα έρχονται «όλο και πιο βαθιά» στο εσωτερικό της Ρωσίας, αλλά θα μπορούσε να σχολιάσει την ευθύνη της χώρας του για τις επιθέσεις μόνο μετά το τέλος του πολέμου.

Και όταν ρωτήθηκε για τις επιθέσεις στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία το 2014, ο Μπουντάνοφ είπε: «Η Κριμαία είναι ουκρανικό έδαφος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε όπλο στο έδαφός μας».

 Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε για τα πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις, όμως είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα τώρα, αλλά μόνο μετά τον τερματισμό του πολέμου.

{https://www.youtube.com/watch?v=RcvLEtSBG84}