Διεθνή

«Πληρωνόταν σε χάρτινες σακούλες»: Ποιον βάζει στο «κάδρο» ο Παντσέρι που είναι «έτοιμος να μιλήσει για όλα»

«Πληρωνόταν σε χάρτινες σακούλες»: Ποιον βάζει στο «κάδρο» ο Παντσέρι που είναι «έτοιμος να μιλήσει για όλα» Φωτογραφία: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στην απόφαση του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών στο πλαίσιο της διερεύνησης του Qatargate. Τι περιλαμβάνει η συμφωνία του - 5 σελίδων - με τις βελγικές Αρχές.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών», τόνισε ο δικηγόρος του Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, σε δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Παντσέρι υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε «κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», όπως σημείωσε.

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή πρόσθεσε, άλλωστε, ότι ο Παντσέρι είναι στη διάθεση των ανακριτών «όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους».

«Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.

Οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις, υπογράμμισε, ενώ πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο.

«Πληρωνόταν σε χάρτινες σακούλες»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Soir» - που αποκαλύπτει τη συμφωνία 5 σελίδων που υπέγραψαν ο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές - σε αυτήν ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής «καίει» τον Βέλγο, Μαρκ Ταραμπέλα.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ο Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές με ποσά από 120.000 έως 140.000 ευρώ.

«Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ. Του έδινα τα χρήματα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν μέσα σε χάρτινες σακούλες. Η κάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες».

Τι θα συμβεί με την Εύα Καϊλή

Οι νέες ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς είναι άγνωστο πώς και κατά πόσο θα επηρεάσουν και την τύχη της Ελληνίδας πρώην ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή που παραμένει κρατούμενη.

Σημειώνεται πως αύριο θα βρεθεί και πάλι ενώπιον των Βελγικών αρχών, για να προσπαθήσει - όπως λέει στο MEGA, ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος - να πείσει το δικαστήριο να διακόψει την προσωρινή της κράτηση και να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

«Η Εύα Καϊλή θα δώσει την μάχη για να αποδείξει ότι είναι αθώα, δεν θα αποδεχθεί πότε το ατιμωτικό ψέμα ότι δωροδοκήθηκε για να αποφυλακιστεί άμεσα», σημείωσε σχετικά  δικηγόρος της.