Διεθνή

Ο Μάικ Πενς εναντίον Τραμπ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων (βίντεο)

Ο Μάικ Πενς εναντίον Τραμπ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων (βίντεο) Φωτογραφία: EPA/JIM LO SCALZO
Ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε με ένα «χολιγουντιανό» βίντεο την εκστρατεία του για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω στον αμερικανικό λαό και πιστεύω ότι ο Θεός δεν έχει τελειώσει ακόμη με την Αμερική. Μαζί, μπορούμε να επαναφέρουμε αυτή τη χώρα και οι καλύτερες μέρες για το μεγαλύτερο έθνος στη Γη έρχονται!» έγραψε στο Twitter ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ.

Ο Μάικ Πενς αναγνώρισε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, υπό την απειλή των υποστηρικτών του τότε Ντόναλντ Τραμπ που έκανε λόγο για νοθεία. Πλέον, ξεκινά τον αγώνα για το προεδρικό χρίσμα και θα βρεθεί απέναντι στον πρώην φίλο και συνεργάτη του. Ο Τραμπ και Πενς πλέον είναι πολιτικοί αντίπαλοι.

«Διαφορετικοί καιροί απαιτούν διαφορετική ηγεσία», σημείωσε στο βίντεο που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στην πρώτη του ομιλία στην πολιτεία της Αϊόβα, ο Πενς.

Αν και θα ήταν «εύκολο να μείνω στο περιθώριο», προσθέτει, «δεν μεγάλωσα έτσι. Γι' αυτό σήμερα, ενώπιον του Θεού και της οικογένειάς μου, ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε χαρακτηριστικά. {https://twitter.com/Mike_Pence/status/1666377457157668865?s=20}