Διεθνή

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την 21χρονη που δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την 21χρονη που δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EPA/Tommaso Quaggio
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ιταλία από τις νέες αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στην επαρχία του Μπολζάνο. Μια 21χρονη Ιταλίδα μαχαιρώθηκε άγρια μέχρι θανάτου, συνελήφθη ο Τούρκος πρώην σύντροφός της λίγο πριν περάσει τα σύνορα με την Αυστρία.

Η 21χρονη Celine μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Οι καραμπινιέροι την είχαν βρει άψυχη, μέσα σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο διαμέρισμα του πρώην της. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, ο τουρκικής καταγωγής Ομάρ, φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Ιταλία. Αυτό που βρήκαν μπροστά στα μάτια τους οι αστυνομικοί ήταν μια σκηνή φρίκης: ένα πτώμα διαλυμένο από μαχαιριές, αφημένο σε ένα λουτρό αίματος. Έτσι βρέθηκε η Celine, η 21χρονη κοπέλα που βρέθηκε νεκρή στις 13 Αυγούστου στο Silandro, στην επαρχία Bolzano, μέσα στο διαμέρισμα του πρώην φίλου της.

Μετά από εντατικές έρευνες, οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στον τόπο του εγκλήματος, ένα διαμέρισμα στη via Molini, βρίσκοντας το πτώμα της νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με όσα θα ανέφεραν αργότερα, ήταν «σχισμένο από πληγές». Ο δολοφόνος φέρεται να τις προκάλεσε με ένα όπλο κοπής. Στη συνέχεια είχε διαφύγει, προς την κατεύθυνση της Αυστρίας. Αφού τον αναγνώρισαν και τον εντόπισαν, οι καραμπινιέροι, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου, τον είχαν σταματήσει στο Passo Resia, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα, μέσα στο αυτοκίνητό του. Για να τον σταματήσουν θα πυροβολούσαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου, οπότε κατέληξε εκτός δρόμου.

Τα σημεία που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί 

Ο άνδρας κατηγορείται για διακεκριμένη ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει πει το παραμικρό. Την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τις 15 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στον ανακριτή. Μένει να αποσαφηνιστεί γιατί φερεται να σκότωσε την κοπέλα -αν και ο φόβος είναι ότι, όπως συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις γυναικοκτονιών, ίσως ήταν η «εμμονική» ζήλια που τον ώθησε σε αυτό.

Με καταγωγή από το Corces, μια μικρή πόλη στην Val Venosta, στην επαρχία του Μπολζάνο, η Celine εργαζόταν, όπως και πολλοί φίλοι της, σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Φέρεται να είχαν συναντηθεί με τον Τούρκο φίλο της, ίσως, για μια τελευταία συνάντηση για να τα βρουν: το είχε ζητήσει εκείνος, γιατί δεν ήταν σε θέση να αποδεχτεί ότι για εκείνη η σχέση τους είχε πλέον φτάσει στο τέλος της. Ήθελε να την ξανακερδίσει. Μέχρι που εκείνος φαίνεται πως αποφάσισε να τη χτυπήσει.

Ο συναγερμός είχε σημάνει από τους γονείς της, οι οποίοι, μη βλέποντάς την να επιστρέφει στο σπίτι της, είχαν ανησυχήσει γι' αυτήν, αναφέροντας την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Με πληροφορίες από: Roma Today, Newsitaly24