Διεθνή

Ο γιος του Πριγκόζιν «φλερτάρει» με την ηγεσία της Wagner

Ο γιος του Πριγκόζιν «φλερτάρει» με την ηγεσία της Wagner Φωτογραφία: youtube.com
Το μήλο - φαίνεται- πώς κάτω από την μηλιά θα... πέσει, καθώς ο γιος του εκλιπόντος, Γεβγκένι Πριγκόζιν, φλερτάρει με την ηγεσία της Wagner.

Ο Παβελ Πριγκόζιν, γιος του πρώην επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, «ακούγεται» ως εναλλακτικός ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας έναντι του Αντρέι Τρόσεφ.

Το ISW ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει ανακοινώσει δημοσίως την υποστήριξή του στον Τρόσεφ, καθώς στι 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν από κοινού συνομιλίες με τον Τρόσεφ σχετικά με τη συμμετοχή του στη δημιουργία νέων εθελοντικών μονάδων που θα αναλάβουν κυρίως πολεμικές αποστολές στην Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε διαφωνίες σε ορισμένα σημεία με την Wagner, οδηγώντας στην ανάδειξη ενός εναλλακτικού ηγέτη.

Κάτι που σύμφωνα με το Telegram, (που συνδέεται με την Wagner), τους οδήγησε στον 25χρονο γιο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, Παβελ Πριγκόζιν.

Επιπλέον ο μικρός Πριγκόζιν, φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Rosgvardia (την Εθνική Φρουρά της Ρωσίας) σχετικά με την πιθανή επαναδραστηριοποίηση της Wagner σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.