Διεθνή

Φρικιαστικό βίντεο: Μαχητές της Χαμάς παίρνουν ομήρους 4 Ισραηλινούς και λίγο αργότερα τους εκτελούν

Φρικιαστικό βίντεο: Μαχητές της Χαμάς παίρνουν ομήρους 4 Ισραηλινούς και λίγο αργότερα τους εκτελούν
Τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί, οι οποίοι το Σάββατο απήχθησαν ως όμηροι από τη Χαμάς στο Ισραήλ, λίγα λεπτά μετά εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους στη μέση του δρόμου, σύμφωνα με βίντεο που ανέλυσε η Washington Post.

Πρόκειται για ένα βίντεο που ανέβηκε στο Telegram στις 8 Οκτωβρίου και την γνησιότητά του επαλήθευσε η Washington Post και δείχνει πτώματα στον δρόμο στο Be'eri, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου οι μαχητές της Χαμάς τραβούσαν βίντεο με απαγωγές ανθρώπων, τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως ομήρους.

Το βίντεο με τους τέσσερις Ισραηλινούς τραβήχτηκε το πρωί του Σαββάτου, λίγη ώρα μετά την έναρξη της σύρραξης και ήταν από τα πρώτα ντοκουμέντα που έδειχναν μαχητές της Χαμάς να αιχμαλωτίζουν Ισραηλινούς πολίτες.

Οι πολίτες φαίνεται να έχουν τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους και οδηγούνται από άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές και κρατούσαν όπλα, ενώ κάποιοι περπατούσαν ξυπόλυτοι.

Το άτομο που βιντεοσκοπεί φωνάζει προς την ομάδα καθώς πλησιάζει σε διασταύρωση που φυλάσσεται από μια πύλη, η οποία οδηγεί έξω από το Be'eri προς τη Γάζα.

Στη συνέχεια ακολουθεί δεύτερο βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνονται τέσσερα πτώματα κοντά στην πύλη, σε ακόμα ένα βίντεο που ανέβηκε αρχικά στο Telegram στις 8/10 και η γνησιότητά του επαληθεύτηκε από ανεξάρτητα Μέσα.

Όπως σημειώνει η Washington Post, τα τέσσερα πτώματα που καταγράφει το βίντεο φαίνεται να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (πχ ρούχα), με τους τέσσερις  που εμφανίζονταν ζωντανοί στο προηγούμενο βίντεο και είχαν απαχθεί από τη Χαμάς.

Τα δύο βίντεο, τραβήχτηκαν σε απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο, και βρίσκονται και τα δύο κατά μήκος του ίδιου δρόμου.

Όπως αναφέρει η Washington Post, διακρίνονται τα ίδια καμένα αυτοκίνητα, το κράσπεδο, ενώ υπάρχουν τα ίδια σπίτια. Στο τέλος του πρώτου βίντεο οι όμηροι είναι ζωντανοί, ενώ, όταν η κάμερα γυρίζει στο τέλος του δεύτερου βίντεο, φαίνονται νεκροί.

{https://twitter.com/GLNoronha/status/1711504185756180962}