Διεθνή

Αγραβάνης για το μακελειό στη Πράγα: «Ήμουν τυχερός και έμεινα στο ξενοδοχείο»

Αγραβάνης για το μακελειό στη Πράγα: «Ήμουν τυχερός και έμεινα στο ξενοδοχείο»
Ο μπασκετμπολίστας Γιάννης Αγραβάνης που αγωνίζεται σε ομάδα της Τσεχίας για καλή του τύχη αν και ήταν έτοιμος να πάει κοντά στο σημείο της επίθεσης, το απέφυγε. Η μαρτυρία για το πώς γλίτωσε από το μακελειό.

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη στην Τσεχία και σε όλη την Ευρώπη από την φονική επίθεση του ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 15 άτομα ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

«Ήμουν τυχερός που άλλαξα γνώμη»

Ο Έλληνας αθλητής σε δηλώσεις του στο EOK Web Radio αποκάλυψε για το μακελειό στην Πράγα: «Είχαμε προπόνηση το πρωί και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ.

Μετά, στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο.

Ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα».