Διεθνή

Αναστέλλεται η άδεια οπλοφορίας του Ιταλού βουλευτή που τραυμάτισε αστυνομικό

Αναστέλλεται η άδεια οπλοφορίας του Ιταλού βουλευτή που τραυμάτισε αστυνομικό Φωτογραφία: facebook
Η νομαρχία της πόλης Μπιέλα, έξω από το Τορίνο, πρόκειται να αναστείλει την άδεια οπλοφορίας του Ιταλού βουλευτή Εμανουέλε Πότσολο, ο οποίος, σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, φέρεται να τραυμάτισε, χωρίς πρόθεση, συγγενή αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Πότσολο δεν θέλησε να παραδώσει τα ρούχα που φορούσε στο πάρτι, ώστε να εξακριβωθεί από τις αρχές αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας.

Η άρνησή του στηρίχθηκε σε σχετικό δικαίωμα που του προσφέρει η βουλευτική του ασυλία.

Στο συγκεκριμένο πάρτι, όπως έγινε γνωστό, ήταν παρών και ο Ιταλός υφυπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ντελ Μάστρο, ο οποίος, όπως και ο Πότσολο, ανήκει στο κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάντως, ο 31 ετών άνδρας που τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι, έως τώρα δεν έχει υποβάλει μήνυση.

Ο Ιταλός βουλευτής, τέλος, σε κατάθεσή του στους καραμπινιέρους παραδέχθηκε ότι το μικρό περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε είναι δικό του, αλλά αρνήθηκε ότι πυροβόλησε ο ίδιος.

Τι είχε συμβεί

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής Εμανουέλε Πότσολο, του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα, πυροβόλησε για να «γιορτάσει» την αλλαγή του χρόνου, σε γιορτή που οργανώθηκε σε ευρύτερη περιοχή της Μπιέλα, στον ιταλικό Βορρά.

Χωρίς φυσικά να υπάρχει σχετική πρόθεση, ο Πότσολο τραυμάτισε στο πόδι συγγενή αστυνομικού.

Ο τραυματίας, τριάντα ενός ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή του δεν κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και πριν από λίγο πήρε εξιτήριο.

Στη γιορτή όπου έλαβε χώρα το συμβάν, πήρε μέρος και ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ντελ Μάστρο, στην αστυνομική συνοδεία του οποίο ανήκει ο συγγενής του νέου άνδρα που τραυματίσθηκε.

Την όλη υπόθεση ερευνά η εισαγγελία στην Μπιέλα.