Διεθνή

«Τούρκος» έγινε ο Ερντογάν όταν τον έστησε υποψήφιος δήμαρχος για δύο ολόκληρα... λεπτά!

«Τούρκος» έγινε ο Ερντογάν όταν τον έστησε υποψήφιος δήμαρχος για δύο ολόκληρα... λεπτά! Φωτογραφία: youtube.com
Σκούρα τα πράγματα για υποψήφιο δήμαρχο του AKP όταν «ξεχάστηκε» και έστησε για δύο ολόκληρα λεπτά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν φώναξε το όνομά του στο βήμα!

Ένα βλέμμα ήταν αρκετό για να «παγώσει» το αίμα του Μεχμέτ Κοτζάτεπε, πρώτου εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν για το AKP, όταν μάλλον ξεχάστηκε και άργησε κατά δύο λεπτά όταν ο Τούρκος πρόεδρος φώναξε το όνομά του. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε 26 υποψηφίους του κόμματός του, με πρώτο όνομα του υποψηφίου Αρτβίν, τον Μεχμέτ Κοτζάτεπε.

Η στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να ανακοινώσει το όνομα του Κοτσατέπε δύο φορές

{https://www.youtube.com/watch?v=0OlyiJNaNxw}

Μετά από λίγο, ο Μεχμέτ Κοτζάτεπεήρθε φαίνεται να τρέχει προς τη σκηνή κάπως... αγχωμένος.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατονόμασε την Κυριακή αρκετούς από τους υποψηφίους του κόμματός του για τις εθνικές εκλογές του Μαρτίου.

Το κυβερνών κόμμα θα προσπαθήσει να ανακτήσει πόλεις που έχασε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ή CHP, πριν από πέντε χρόνια - συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της Κωνσταντινούπολης, και της πρωτεύουσας, της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο κοινοβουλευτικός και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Μουράτ Κουρούμ θα συναγωνιστεί τον Εκρέμ Ιμάμογλου, τον αντιπολιτευόμενο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έχει αποκτήσει εθνική αναγνώριση. Για τον οποίο πολλοί περίμεναν ότι θα έθετε υποψηφιότητα εναντίον του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους.

Κατονόμασε επίσης υποψηφίους για 10 άλλες μητροπολιτικές πόλεις και 15 επαρχίες. Αναμένονται και άλλες υποψηφιότητες τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Κουρούμ, 47 ετών, ήταν υπουργός από το 2018 έως πέρυσι. Παραιτήθηκε για να κατέβει με επιτυχία στο κοινοβούλιο ως υποψήφιος στην Κωνσταντινούπολη

Το CHP ανακοίνωσε ότι ο Ιμάμογλου θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Κωνσταντινούπολη στις εκλογές της 31ης Μαρτίου.