Διεθνή

«Στο μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου το Κράτος Δικαίου της Ελλάδας

«Στο μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου το Κράτος Δικαίου της Ελλάδας
Συζήτηση αλλά και ψήφισμα για το κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα προγραμματίζει το Ευρωκοινοβούλιο

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε την Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Renew Europe προκειμένου να λάβει χώρα ψήφισμα για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Το ψήφισμα θα λάβει χώρα στην πρώτη Ολομέλεια του Φεβρουαρίου, ενώ η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Η συζήτηση έρχεται την ώρα που μπαίνει εκ νέου στο αρχείο η πειθαρχική δίωξη κατά της πρώην εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου.

Σημειώνεται πως η κ. Βλάχου ελέγχθηκε πειθαρχικά για την έγκριση που έδωσε στις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της να αρχειοθετείται κατόπιν απόφασης της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ελένης Φραγκάκη.

Η σχετική απόφαση για τη διεξαγωγή ψηφίσματος ελήφθη σήμερα - με ψήφους 200 υπέρ, 119 κατά και 8 «παρών» - σε σύνολο 327 ψηφισάντων ευρωβουλευτών.