Διεθνή

Peaky Blinders: Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει ως Τόμι Σέλμπι

Imdb Imdb
Ο Κίλιαν Μέρφι, με ένα Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου πλέον στο ενεργητικό του, θα μεταμορφωθεί ξανά σε Τόμι Σέλμπι για την κινηματογραφική μεταφορά του «Peaky Blinders».

Την είδηση για την επιστροφή του Κίλιαν Μέρφι στο Peaky Blinders, επιβεβαίωσε ο δημιουργός της σειράς Στίβεν Νάιτ. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο στα στούντιο Digbeth Loc ενώ σεναριακά η ιστορία μεταφέρεται στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας στο Birmingham World κατά την πρεμιέρα του σόου του The Town, το οποίο προβάλλεται στο BBC, ο Στίβεν Νάιτ, επιβεβαίωσε ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιρλανδός ηθοποιός θα επαναλάβει τον ρόλο του Τόμι Σέλμπι στην επερχόμενη ταινία. «Σίγουρα θα επιστρέψει για αυτόν τον ρόλο. Ξεκινάμε τα γυρίσματα τον Σεπτέμβριο εδώ κοντά στο Digbeth».

Η είδηση επιβεβαιώθηκε αφού και ο ίδιος ο Κίλιαν Μέρφι νωρίτερα τον Μάρτιο είχε μιλήσει στην Irish Star, με ενθουσιασμό για το ενδεχόμενο αυτό. «Πάντα έλεγα ότι αν ο Νάιτ ετοιμάσει ένα σενάριο σαν αυτό που ξέρω ότι μπορεί να φτιάξει, επειδή είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας, τότε θα είμαι εκεί».

Ο 47χρονος Κίλιαν Μέρφι σημείωσε βέβαια ότι ο ήρωάς του ίσως να έχει μεγαλώσει πια σε ηλικία. «Αν θέλετε να δείτε έναν 50χρονο Τόμι Σέλμπι, θα είμαι εκεί. Ας το κάνουμε».

Η 6η και τελευταία σεζόν του Peaky Blinders διαδραματίζεται το 1933, πριν την έναρξη του Β΄  Παγκοσμίου Πολέμου έτσι η κινηματογραφική μεταφορά θα τοποθετεί χρονικά τους χαρακτήρες λίγα χρόνια αργότερα.

Μιλώντας πρόσφατα στο Esquire, ο Νάιτ είπε ότι «ξέρω ακριβώς σε τι θα αναφέρεται η ταινία κα ποιες δύο ιστορίες θα λέει. Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς θα εκτυλίσσονται οι ιστορίες αυτές». Ο ίδιος ωστόσο έδωσε και ένα μικρό spoiler για το καστ της ταινίας υπονοώντας ότι θα συμμετέχουν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της 6ης σεζόν του Peaky Blinders.

«Στην 6η σεζόν φέραμε στο προσκήνιο τη νέα γενιά και αυτοί οι ηθοποιο θα είναι μέρος όσων θα συμβούν στην ταινία» είπε χωρίς ωστόσο να δώσεο περισσότερες διευκρινίσεις.