Διεθνή

Εκλογές στην Τουρκία: 'Εκλεισαν οι κάλπες

EPA EPA
Ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία καθώς πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7:00 το πρωί στην ανατολική Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές ενώ μία ώρα αργότερα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε μεγάλες πόλεις όπως  Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε το μεσημέρι στο Σκούταρι της ασιατικής ακτής της Κωνσταντινούπολης, θα παρακολουθήσει όμως τα αποτελέσματα των πιο κρίσιμων ίσως εκλογών των τελευταίων ετών για το μέλλον της Τουρκίας, από την Άγκυρα.

Στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στη χώρα μα» και ευχήθηκε οι εκλογές αυτές να συμβάλουν καθοριστικά στην έναρξη ενός νέου αιώνα για την Τουρκία.

{https://twitter.com/Devlet_024/status/1774384167951733068}

Δύο βασικοί αντίπαλοι για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης είναι ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Ο Ιμάμογλου ψήφισε στην περιοχή Μπεϊλίκτνουζου, όπου ήταν δήμαρχος πριν εκλεγεί το 2019 στην Κωνσταντινούπολη και κάλεσε τους πολίτες της  Κωνσταντινούπολης να «προστατέψουν την κάλπη». Ο αντίπαλός του Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι σήμερα ανατέλλει ο ήλιος στην Κωνσταντινούπολη.

{https://twitter.com/Burj_Istanbul/status/1774419466194927715}