Πολιτική

«Τρεντάρει» στο τουρκικό Τwitter o Αλέξης Τσίπρας

«Τρεντάρει» στο τουρκικό Τwitter o Αλέξης Τσίπρας
Το «boyun eğme» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Koc «τρεντάρει» στο τουρκικό twitter.

Με το σύνθημα «το κεφάλι ψηλά» ολοκλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία που απεύθυνε το Σάββατο στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη - ομιλία που σχολιάστηκε πολύ στα τουρκικά social media και καλύφθηκε ευρέως από τα ΜΜΕ της γείτονος.

Στην ομιλία του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στην απόφασή του, πριν ένα χρόνο, να παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής. «Είναι μια απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω», σημείωσε.

«Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό: Boyun eğme. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, είπε. Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα», πρόσθεσε.

«Έτσι σήμερα, έναν χρόνο μετά, καθώς σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας, θα ήθελα να θυμάστε αυτά τα λόγια. Για όλες τις μεγάλες στιγμές και όλες τις σπουδαίες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά σας. Για όλα όσα θα χρειαστεί να αγωνιστείτε -στη ζωή σας, για τη χώρα σας, τις οικογένειές σας ή το μέλλον σας. Πρέπει να βρείτε τον τρόπο να εξελίσσεστε, διατηρώντας τις αρχές σας. Και να θυμάστε πάντα: boyun eğme».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα καλύφθηκε από πολλά τουρκικά ΜΜΕ, ενώ σχολιάστηκε εκτενώς στο twitter.

tsip_a0e34.JPGtso_c6f0d.JPGtsi_8ea95.JPG