Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Κατηγορείται και για παραβίαση δικαστικής απόφασης

Ντόναλντ Τραμπ: Κατηγορείται και για παραβίαση δικαστικής απόφασης Φωτογραφία: EPA/ Yuki Iwamura
Ο δικαστής έχει απαγορεύσει στον Ντόναλντ Τραμπ να δημοσιεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με τους μάρτυρες της δίκης του.

Πριν συνεχίσει η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομο χρηματισμό της Στόρμι Ντάνειλς και παραπλάνηση των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2016, ο δικαστής Merchan καλείται να αποφασίσει αν θα τεθεί υπό κράτηση και αν θα του επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση της δικαστικής εντολής ,που του απαγόρευσε να κάνει δημόσιες τοποθετήσεις για τους μάρτυρες της δίκης του.

Οι κατήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ επικαλούνται τουλάχιστον 10 αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στα social media και στο site της καμπάνιας του, όπου παραβίασε τη δικαστική εντολή.

Αποκάλεσαν τις αναρτήσεις του ως σκόπιμες κινήσεις κατά της δικαστικής απόφασης.

Σε μία ανάρτησή του, στις 10 Απριλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον πρώην δικηγόρο του και νυν κατήγορό του και την Στόρμι Ντάνιελς ως «δύο καθάρματα που με τα ψέματά τους και τις παρεξηγήσεις του, κοστίζουν πολύ στη χώρα»

Οι κατήγοροι του Τραμπ ζητούν να του επιβληθεί πρόστιμο της τάξης των 10.000 δολαρίων, το ανώτατο που ορίζει ο νόμος, για κάθε μία από τις τρεις παραβιάσεις που φέρεται να έκανε.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες επτά αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανέφεραν συγκεκριμένα την ποινή που θα ήθελαν να του επιβληθεί.