Διεθνή

Ομολογία Μπάιντεν: Τα έκανα μαντάρα στο debate

Ομολογία Μπάιντεν: Τα έκανα μαντάρα στο debate Φωτογραφία: EPA/ SHAWN THEW
Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην τον κρίνουν με βάση τα 90 λεπτά του debate, αλλά για τη θητεία του.

«Τα έκανα μαντάρα», παραδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν σε ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφερόμενος στην εμφάνισή του στο debate κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους ψηφοφόρους να τον κρίνουν για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο και όχι με βάση τα 90 λεπτά του debate, μετά το οποίο έχουν φουντώσει τα σενάρια για το αν θα παραμείνει υποψήφιος.

«Είχα μία κακή νύχτα. Η αλήθεια είναι ότι τα έκανα μαντάρα, έκανα ένα λάθος. Αυτά είναι 90 λεπτά στη σκηνή, κοιτάξτε τι έχω κάνει σε 3,5 χρόνια», δήλωσε στην εκπομπή του Ερλ Ίνγκραμ, που έχει πολλούς μαύρους ακροατές, στους οποίους θέλησε να στείλει μήνυμα.

{https://x.com/CivicMediaUS/status/1808649909937000820}

«Επέλεξα μία μαύρη ως αντιπρόεδρό μου. Διόρισα την πρώτη μαύρη γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Διόρισα περισσότερους μαύρους δικαστές από όλους τους άλλους προέδρους αθροιστικά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, στις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το debate, ο Τζο Μπάιντεν χάνει έδαφος. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, έχει ανοίξει η ψαλίδα και ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 48% έναντι 42% του προέδρου. Το 80% λένε ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ ηλικιωμένος για να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, μια άνοδος του ποσοστού κατά επτά μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Αρνητικά βλέπει τον Μπάιντεν το 63% και θετικά το 34%, ενώ λιγότερο από το 40% εγκρίνει τους χειρισμούς του στην οικονομία και το μεταναστευτικό ή τη θητεία του συνολικά.

Στις έξι ποσοστιαίες μονάδες- από τρεις την προηγούμενη εβδομάδα- είναι το προβάδισμα του Τραμπ και σε δημοσκόπηση των New York Times/Siena.