Διεθνή

Ξεκίνησε η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Ξεκίνησε η ιστορική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ Φωτογραφία: EPA/ JUSTIN LANE
Για «κυνήγι μαγισσών» και αντισυνταγματική διαδικασία κάνει λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με την κατηγορία ότι πλήρωσε πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της και να αποκρύψει πληροφορίες από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ξεκίνησε πριν από λίγο η πολύκροτη δίκη του Ντοναλντ Τραμπ.

Οι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του δικηγόρου του Μάικλ Κοέν πλήρωσε το ποσό των 130.000 δολαρίων στην Στόρμι Ντάνιελς με σκοπό να εξαγοράσει τη σιωπή της,

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες για πλαστά έγγραφα και πληρωμές που παρουσίασε ψευδώς ως νομικά έξοδα. Αυτό σύμφωνα με τις κατηγορίες, παραβιάζει τον εκλογικό νόμο για τις καμπάνιες του καθώς οι πληρωμές έγιναν με σκοπό να αποσιωπηθούν σημαντικές πληροφορίες για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους πριν τις εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ για μία ακόμα αφορά ανάρτησε στη δική του πλατφόρμα των social media την αντίθεσή του με την ποινική του δίωξη κάνοντας λόγω για φίμωση.

«Θέλω τη φωνή μου πίσω, Ο απατεώνας δικαστής με έχει φιμώσει. Αντισυνταγματικό! Η άλλη πλευρά μπορεί ακόμα να μιλά για μένα αλλά εμένα δεν μου επιτρέπεται να μιλώ για αυτούς!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.

Ο δικαστής έχει απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να επιτίθεται λεκτικά στο προσωπικό του δικαστηρίου, του ενόρκους και τους μάρτυρες, και επέκτεινε την απαγόρευσή αυτή προκειμένου να εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει κριτική και στα μέλη των οικογενειών του δικαστή και του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Η νομική ομάδα του Τραμπ ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση αυτή παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.