Διεθνή

Σφοδρή χιονόπτωση στη Φινλανδία, διακόπηκαν δρομολόγια, ακυρώθηκαν πτήσεις

Σφοδρή χιονόπτωση στη Φινλανδία, διακόπηκαν δρομολόγια, ακυρώθηκαν πτήσεις Φωτογραφία: X
Σταδιακά η λειτουργία του τραμ αποκαταστάθηκε σήμερα στο Ελσίνκι, παρά τις πολικές θερμοκρασίες, από τη χιονόπτωση.

Οι πολικές θερμοκρασίες και η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη φινλανδική πρωτεύουσα σήμερα, προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους δρόμους, διακοπή λειτουργία στο τραμ και αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων.

Το Φιλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι από την Δευτέρα ως την Τρίτη το πρωί έπεσαν 10 έως 20 εκατ. χιόνι στα νότια και νοτιοδυτικά της χώρας.

{https://twitter.com/VisitHelsinki/status/1782660919635362266}

Ο Matti Huutonen, μετεωρολόγος στο εθνικό ινστιτούτο του Yle, ανέφερε ότι η θερμοκρασία στα νότια της Φινλανδίας έπεσε σε πολικό σημείο, παρά το γεγονός ότι οι τυπικές θερμοκρασίες αυτή την εποχή στη χώρα είναι συνήθως στους 10 βαθμούς Κελσίου ίσως και πιο ψηλά.

{https://twitter.com/yleuutiset/status/1782655940832989189}

Η αρμόδια αρχή για τις συγκοινωνίες στο Ελσίκι ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας του τραμ λόγο των πολικών θερμοκρασιών και της συγκέντρωσης χιονιού που προκάλεσε υπερφόρτωση και εμπόδια στα δίκτυα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν πολλά λεωφορεία να έχουν καθυστερήσεις ή ακόμα και ακυρώσεις δρομολογίων ενώ ορισμένα τρένα έπαψαν να λειτουργούν ή λειτουργούσαν με μειωμένες δυνάμεις.

{https://twitter.com/mikarantane/status/1782654879770587281}

Οι συνθήκες είναι πολύ κακές ανέφερε το μετεωρολογικό Ινστιτούτο. Ο Johannes Laitila, εκπρόσωπος των HSL, υπογράμμισε ότι πρόκειται για συνθήκες χωρίς προηγούμενο, σημειώνοντας ότι το χιόνι είχε καλύψει τις γραμμές των τρένων μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου στο Ελσίνσκι, η Finavia, ανακοίνωσε ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε και εκτός Ελσίνκι, όπως στο Τούρκου.

Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, αποκαταστάθηκε σταδιακά η λειτουργία του τραμ στο Ελσίνκι.

{https://twitter.com/Nordic_News/status/1782678952470859948}