Διεθνή

Οι πιο δημοφιλείς της βασιλικής οικογένειας: Ο Κάρολος δεν είναι στην κορυφή, μόνο μία δεν είδε αύξηση

Οι πιο δημοφιλείς της βασιλικής οικογένειας: Ο Κάρολος δεν είναι στην κορυφή, μόνο μία δεν είδε αύξηση Φωτογραφία: EPA/ Neil Hall
Ένα χρόνο μετά την τελετή στέψης του, ο βασιλιάς Κάρολος είναι τέταρτος στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται από τη στιγμή που στέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος. Με μία εξαίρεση.

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι η μόνη που η δημοτικότητά της δεν ενισχύθηκε. Συγκεκριμένα, παρέμεινε στο 25% και είναι προτελευταία στη λίστα. Ακόμα και ο πρίγκιπας Άντριου, που είναι πίσω της, «κέρδισε» μία ποσοστιαία μονάδα, ανεβαίνοντας στο 12%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ipsos για τη Mail on Sunday.

Όσο για τον πρίγκιπα Χάρι, είναι μία θέση πάνω από τη σύζυγό του και είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται κατά τέσσερις μονάδες τον τελευταίο χρόνο και πλέον είναι στο 31%.

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε το μεγαλύτερο «άλμα»

Την κορυφή της λίστας με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας μοιράζονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον.

Μάλιστα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας- η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία- είναι εκείνη που έκανε το μεγαλύτερο «άλμα» τον τελευταίο χρόνο για να φτάσει στο 69%. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του θρόνου, επίσης «κέρδισε» οχτώ μονάδες, για να «ισοβαθμήσει» στην κορυφή με τη σύζυγό του.

Τέταρτος ο βασιλιάς Κάρολος

Πίσω από το ζευγάρι, η τρίτη πιο δημοφιλής είναι η πριγκίπισσα Άννα, με 64%, η οποία κατέγραψε άνοδο πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο βασιλιάς Κάρολος με 56%- τέσσερις μονάδες ψηλότερα σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Έβδομη είναι η βασίλισσα Καμίλα με 45% από 40%.

{https://www.instagram.com/p/C6nlSNeMfIX/?hl=en}

Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο μονάρχης κάνει καλή δουλειά- σημαντική αύξηση από το 49% που εξέφραζε αυτή την άποψη πέρυσι. Επίσης, το 60% εκτιμούν ότι πρέπει να διατηρηθεί η μοναρχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι εκφράζουν διαφορετική άποψη από τους μεγαλύτερους για αυτό το θέμα. Ένας στους τρεις νέοι εκτιμούν ότι θα ήταν καλύτερο να καταργηθεί η μοναρχία, άποψη που εκφράζει μόνο ένας στους έξι των μεγαλύτερων.

dimoskopisi-vasiliki-oikogeneia_cbe26.png