Διεθνή

«Ο ινφλουένσερ του Θεού»: Αυτός είναι ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

«Ο ινφλουένσερ του Θεού»: Αυτός είναι ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας
Ένας 15χρονος κομπιουτεράς, ονόματι Carlo Acutis,που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών πρόκειται να γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Carlo Acutis ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν πεθάνει σε ηλικία μόλις 15 ετών από λευκαιμία.

Το αγόρι πρόκειται τώρα να αγιοποιηθεί - κατά παραγγελία του πάπα Φραγκίσκου - έπειτα από το δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα που του αποδίδεται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στον Guardian, το Βατικανό ισχυρίστηκε πως χάρη στον Carlo το 2013 θεραπεύτηκε ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από σπάνια παγκρεατίτιδα. Το παιδί άγγιξε μια μπλούζα του 15χρονου κι εγίνε καλά.

Το δεύτερο θαύμα του Acutis έγινε το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία. 

Το κορίτσι είχε υποβληθεί σε επείγουσα κρανιοτομή για να μειωθεί η πίεση στον εγκέφαλό του και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, όταν η μητέρα της πήγε να προσευχηθεί για την ανάρρωση της στον τάφο του Acutis έξι ημέρες αργότερα. Η εκκλησία ανέφερε ότι την ίδια ημέρα, η Βαλβέρδε άρχισε να αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα και ανέκτησε τη χρήση των άνω άκρων της και την ομιλία της.

Πήρε εξιτήριο από την εντατική 10 ημέρες αργότερα και οι εξετάσεις έδειξαν ότι η θλάση στον εγκέφαλό της είχε εξαφανιστεί.

{https://x.com/GestriLoris/status/1793682617361142232}

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Acutis γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 από ιταλούς γονείς, τον Andrea Acutis και την Antonia Salzano, πριν η οικογένεια μετακομίσει στο Μιλάνο. Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες ενώ δώριζε και το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς.

Ο Acutis στήριζε οικονομικά και ηθικά συμμαθητές τους, υπερασπιζόταν άτομα με αναπηρία που δέχονταν bullying και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους στο Μιλάνο. Αυτοδίδακτος στον κώδικα, ο Acutis πήγαινε ακόμη στο δημοτικό σχολείο, πριν χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει ιστότοπους για καθολικές οργανώσεις, καθώς και έναν ιστότοπο που κατέγραφε θαύματα σε όλο τον κόσμο.

{https://x.com/MusicaTricolore/status/1713199320122470671}

Πώς γίνεται κάποιος άγιος στην καθολική εκκλησία

Στον καθολικισμό οι άνθρωποι μπορούν να προσευχηθούν σε αποθανόντες προκειμένου να τους ζητήσουν να μιλήσουν στο Θεό εκ μέρους τους - παρακαλώντας για παράδειγμα για την ανάρρωση από μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό.

Εάν το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται να ανακάμπτει απροσδόκητα, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαύμα από το Βατικανό. Εάν δύο θαύματα αποδοθούν σε ένα αποθανόν πρόσωπο και εγκριθούν από τον Πάπα, τότε αυτός πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει άγιος.