Διεθνή

Νετανιάχου: «Τραγικό δυστύχημα» η αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό στη Ράφα

Νετανιάχου: «Τραγικό δυστύχημα» η αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό στη Ράφα Φωτογραφία: EPA/ WAEL HAMZEH
Η πρώτη δήλωση Νετανιάχου μετά την αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

«Ερευνούμε την υπόθεση, αυτή είναι η πολιτική μας» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αεροπορική επιδρομή που αποτέλεσμα είναι να πεθάνουν τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στα σύνορα με τη Ράφα.

Χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό δυστύχημα». «Για εμάς, οποιοσδήποτε που δεν εμπλέκεται (αλλά είναι θύμα) είναι μία τραγωδία» πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό συνέβη «παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας να μην προκαλέσουμε κακό σε κανέναν».

Οι αρχές στη Γάζα είπαν ότι τουλάχιστον 45 άτομα σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών που χτύπησε σκηνές εκτοπισμένων σε καταυλισμό. Πάνω από τους μισούς ήταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Ο Νετανιάχου κράτησε την προκλητική του στάση στην ομιλία του επιμένοντας ότι οι μάχες στη Γάζα θα συνεχίζουν παρά τιη διεθνή κατακραυγή για τις επιχειρήσεις στη Ράφα αλλά και την διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για άμεση παύση των επιθέσεών του.

«Θα συνεχίσω να πολεμάω ώσπου να υψωθεί το λάβαρο της νίκης» είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα. «Δεν σκοπεύω να σταματήσω τον πόλεμο πριν επιτευχθεί και ο τελευταίος στόχος. Αν ενδώσουμε, η σφαγή θα επιστρέψει» είπε.