Διεθνή

Επιμένει ο Νετανιάχου: «Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας»

Επιμένει ο Νετανιάχου: «Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας» Φωτογραφία: EPA/ DEBBIE HILL
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόταση του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμμένει στους στόχους του πολέμου.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την πάγια θέση του.

Ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα τελειώσει προτού το Ισραήλ πετύχει όλους τους στόχους του, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, σε γραπτή ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι ένας από αυτούς είναι η διάλυση της Χαμάς.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση είναι ενωμένη στην επιθυμία για την επιστροφή των ομήρων μας το συντομότερο δυνατό και εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου», επισημαίνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφού ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρόταση του Ισραήλ που περιλαμβάνει τρεις φάσεις.

«Κατά συνέπεια, ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε τη διαπραγματευτική ομάδα να παρουσιάσει ένα προσχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου, επιμένοντας παράλληλα ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής όλων των ομήρων μας και της καταστροφής του στρατού της Χαμάς και των κυβερνητικών δυνατοτήτων της», υπογραμμίζει η ίδια ανακοίνωση.

«Το ακριβές σχέδιο που πρότεινε το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της υπό όρους μετάβασης από τη μία φάση στην επόμενη, επιτρέπει στο Ισραήλ να διατηρήσει αυτές τις αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γραφείο του Νετανιάχου δεν διευκρινίζει στην ανακοίνωση αν η πρόταση στην οποία αναφέρεται είναι η ίδια με εκείνη που περιέγραψε ο Τζο Μπάιντεν στις ανακοινώσεις του. Επίσης, δεν κάνει καμία αναφορά στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου.

Ισραηλινός αξιωματούχος που ρωτήθηκε αν η συμφωνία που περιγράφει το γραφείο του Νετανιάχου είναι εκείνη στην οποία αναφέρθηκε ο Μπάιντεν, απέφυγε να απαντήσει ευθέως, σύμφωνα με τους Times of Israel.