Διεθνή

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram Φωτογραφία: Souvik Banerjee on Unsplash
Το Instagram σχεδιάζει να φέρει διαφημίσεις τις οποίες οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να... προσπεράσουν.

Μπορεί τώρα το Instagram να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν «skip» τις διαφημίσεις... με μια κίνηση του δαχτύλου τους, ωστόσο συμφώνα με το BBC έχει ήδη αρχίσει δοκιμές προκειμένουν να εισάγει μια λειτουργία που ονομάζει «διάλειμμα για διαφημίσεις».

Οι εικόνες που μοιράζονται ήδη στο διαδίκτυο εμφανίζουν ένα χρονόμετρο, το οποίο μετράει αντίστροφα μέχρι το μηδέν, προτού συνεχιστεί η κανονική λειτουργία.

«Μερικές φορές θα πρέπει να πρέπει να δείτε μια διαφήμιση πριν συνεχίσετε την περιήγηση», διευκρινίζει η πλατφόρμα σε όσους κάνουν κλικ για περισσότερες πληροφορίες. «Πάντα δοκιμάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε την αξία για τους διαφημιζόμενους», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μένει να δούμε αν η δοκιμή θα ικανοποιήσει τους διαφημιστές, ωστόσο σίγουρα δεν έχει ικανοποιήσει τους χρήστες.

Ένα άτομο στο Threads αποκάλεσε την κίνηση «τρελή» κάνοντας λόγο για «επιθετικό marketing που έχει ως στόχο να κερδίσει περισσότερα διαφημιστικά δολάρια η Meta».

Άλλοι πάλι «έριξαν» την ιδέα για μποϊκοτάζ στην πλατφόρμα. «Απλώς δεν θα κάνουμε swap», δήλωσε ένας χρήστης του X (πρώην Twitter).

Σημειώνεται πως η Meta δεν είναι η πρώτη bich tech που αναγκάζει τους χρήστες να παρακολουθούν διαφημίσεις.

Το YouTube ήταν η πρώτη πλατφόρμα που «ξενέρωσε» τους χρήστες με την προβολή διαφημίσεων που δεν μπορούν να παραλειφθούν  - εισάγοντας παράλληλα μια premium έκδοση χωρίς διαφημίσεις.