Διεθνή

TikTok: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο την Πάρις Χίλτον, το CNN και άλλους λογαριασμούς

TikTok: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο την Πάρις Χίλτον, το CNN και άλλους λογαριασμούς Φωτογραφία: UNSPLASH
Η κυβερνοεπίθεση στο TikTok έγινε μέσω των απευθείας μηνυμάτων της πλατφόρμας.

To TikTok ανακοίνωσε ότι παίρνει μέτρα για να σταματήσει μια κυβερνοεπίθεση που έβαλε στο στόχαστρο γνωστούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα, μεταξύ άλλων της Πάρις Χίλτον και του CNN.

«Συνεργαζόμαστε στενά με το CNN για να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση στον λογαριασμό και να εφαρμόσουμε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, για να διασφαλιστεί ο λογαριασμός τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του TikTok, Τζέισον Γκρος.

Στο στόχαστρο των χάκερ μπήκε και η Πάρις Χίλτον, ωστόσο ο δικός της λογαριασμός δεν παραβιάστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του TikTok.

Η κυβερνοεπίθεση έγινε μέσω των απευθείας μηνυμάτων της εφαρμογής, δήλωσε, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η πλατφόρμα, συμπλήρωσε, διερευνά ακόμα τι συνέβη και συνεργάζεται με όσους επηρεάστηκαν και προσπαθούν να ανακτήσουν την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Ο Γκρος έκανε λόγο για παραβίαση «πολύ μικρού αριθμού λογαριασμών» και δεν κατονόμασε άλλους πλην εκείνους της Πάρις Χίλτον και του CNN, σύμφωνα με το Associated Press.

Υπενθυμίζεται ότι το TikTok είναι αντιμέτωπο με απαγόρευση στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Τον Απρίλιο ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο με τον οποίο θα απαγορευτεί η πλατφόρμα στις ΗΠΑ, αν η ByteDance δεν την πουλήσει σε μη κινεζική εταιρεία έως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Το TikTok ήδη έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες προκειμένου να μπλοκάρει το νόμο, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης.