Διεθνή

Ακτιβιστές βανδάλισαν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Ακτιβιστές βανδάλισαν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Φωτογραφία: FACEBOOK
Κάλυψαν το πρόσωπο του βασιλιά Καρόλου με εκείνο ενός χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Στόχος ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων έγινε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου.

Μέλη της Animal Rising βανδάλισαν το πορτρέτο του Βρετανού μονάρχη σε γκαλερί του Λονδίνου. Κάλυψαν το κεφάλι του βασιλιά Καρόλου με το πρόσωπο χαρακτήρα της σειράς κινουμένων σχεδίων «Ουάλας και Γκρόμιτ».

Επίσης, κόλλησαν στον πίνακα ένα μήνυμα, στο οποίο κατήγγειλαν τη «βάναυση μεταχείριση» των ζώων σε αγροκτήματα που είναι πιστοποιημένα από τη RSCPA, τη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας σε βάρος των ζώων.

Το συγκεκριμένο πορτρέτο, το πρώτο του βασιλιά Καρόλου μετά την ενθρόνισή του, εκτίθεται στην γκαλερί Philip Mould από τα μέσα Μαΐου. Πρόκειται για έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Τζόναθαν Γέο, που είχε σχολιαστεί αρνητικά από πολλούς, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια.

Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί δήλωσε πως το προσωπικό ανέμενε ότι ο πίνακας μπορεί να έμπαινε στο στόχαστρο ατόμων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και για αυτό είχε τοποθετηθεί πίσω από προστατευτικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προκλήθηκαν φθορές στο πορτρέτο και τα αυτοκόλλητα που τοποθέτησαν οι ακτιβιστές έμειναν εκεί για 10-15 δευτερόλεπτα, προτού αφαιρεθούν.

Η οργάνωση Animal Rising εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση στην οποία προέβη να ήταν «διασκεδαστική» για τον βασιλιά Κάρολο αλλά παράλληλα να τον κάλεσε να σκεφτεί σοβαρά αν θέλει να σχετίζεται με τα «φριχτά δεινά» στις φάρμες που υποστηρίζει η RSPCA. Ο μονάρχης είναι χρηματοδότης της RSPCA.

«Ο Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ευαίσθητος απέναντι στα δεινά των ζώων στις βρετανικές φάρμες. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή να καλέσει την RSPCA να μπει την αλήθεια», συμπλήρωσε η Animal Raising.

{https://www.facebook.com/AnimalRising/videos/1005919807552503/}