Διεθνή

Στη Βόρεια Κορέα ο Πούτιν – Αγκαλιές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Στη Βόρεια Κορέα ο Πούτιν – Αγκαλιές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν Φωτογραφία: KREMLIN.RU
Η επίσκεψη του Πούτιν θεωρείται ευρέως ότι στοχεύει στην προμήθεια πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μετά από 24 χρόνια. Στην ιστορία των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας, αυτή είναι μόλις η δεύτερη επίσκεψη του αρχηγού του ρωσικού κράτους. Ο Πούτιν ήταν αυτός που πραγματοποιήσε την πρώτη επίσκεψη Ρώσου ηγέτη στην Πιονγκγιάνγκ το 2000.

Θα περάσει δύο ημέρες στη Βόρεια Κορέα πριν ταξιδέψει στο Βιετνάμ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Το διπλωματικό ταξίδι ακολουθεί την επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η άφιξη του Ρώσου προέδρου αναμενόταν όλη την ημέρα και πριν από λίγο το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα.

PUTIN2_445f2.jpg

Εκεί τον περίμενε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ακολουθεί μία γεμάτη μέρα συναντήσεων και εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης, τοπική ώρα.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί και επίσημα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.  Οι δύο χώρες υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις και η αναπτυσσόμενη σχέση τους σε πείσμα της Δύσης παρακολουθείται στενά από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Η επίσκεψη του Πούτιν θεωρείται ευρέως ότι στοχεύει στην προμήθεια πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα για να ενισχύσει την πολεμική του εισβολή του στην Ουκρανία.

{https://twitter.com/BRICSinfo/status/1803082067141415233}

Ο ίδιος έχει επαινέσει τη Βόρεια Κορέα για την «στήριξή του» στον πόλεμο ενώ ο Κιμ Γιονγκ Οουν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δεσμοί με τη Ρωσία «έχουν εξελιχθεί σε μια άρρηκτη σχέση συμπολεμιστών». Αύριο σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δύο ηγέτες θα περάσουν 9 ώρες μαζί.

{https://twitter.com/runews/status/1803137347996856781}