Διεθνή

Πατέρας Φίλιππου Τσάνη στο Dnews: Οι δράστες, του «έλιωσαν» το κεφάλι, τον εγκατέλειψαν αβοήθητο

Πατέρας Φίλιππου Τσάνη στο Dnews: Οι δράστες, του «έλιωσαν» το κεφάλι, τον εγκατέλειψαν αβοήθητο
Ο 20χρονος ομογενής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Γερμανία.

Την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, με σκοπό να χαρίσουν ζωή και φως σε άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, πήραν οι γονείς του αδικοχαμένου 20χρονου Φιλίππου Τσάνη που έχασε την ζωή του έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε σε δρόμο της Γερμανίας. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει πρώτη η εφημερίδα Bild, ο Φίλιππος Τσάνης ήταν προσκεκλημένος σε γιορτή αποφοίτησης της αδελφής του από το γυμνάσιο του Μίντεν. Μετά τη γιορτή, γύρω στη 1:30, ο νεαρός αποχώρησε με τον καλύτερό του φίλο, προκειμένου είτε να συνεχίσουν το πάρτι σε ένα κλαμπ της περιοχής, είτε για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στη διαδρομή πέρασαν από ένα πάρκο, όπου συνάντησαν μια ομάδα δέκα ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες χτύπησαν τους δύο νέους με γροθιές και κλωτσιές και ένας από αυτούς επέμενε ειδικά στον 20χρονο. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα κατά την επίθεση, τα οποία οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη απώλεια των εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξαιτίας αυτού υπέκυψε στα τραύματά του», ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας.

Ο πατέρας του Έλληνα 20χρονου, ο κ. Τσάνης μιλά στο Dnews για την ανθρώπινη κίνηση της οικογένειας παρά το σοκ που έχει υποστεί μετά την δολοφονία του γιου του.

«Θέλουμε να μην ξεχαστεί το παιδί μας και να τιμωρηθούν οι δράστες. Αποφασίσαμε να δωρίσουμε τα όργανα του γιατί πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ήθελε κι ο γιος μας. Θέλουμε τα όργανά του να δώσουν ζωή και φως σε άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή και αυτή η απόφασή μας δίνει παρηγοριά στον πόνο μας. Ο Φίλιππος ήταν το καλύτερο παιδί κι έφυγε από τη ζωή με έναν τρόπο βίαιο κι άδικο».

filippos-tsanis2_641ea.jpg

»Οι δράστες, του 'έλιωσαν' κυριολεκτικά το κεφάλι και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη, δυστυχώς. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο της επίθεσης των δραστών προς το παιδί μου. Γνωρίζω ότι έφυγε από το πάρτι της αδερφής του που έκανε για την τελετή αποφοίτησής της για να πάει να πάρει ένα φίλο του. Στην επιστροφή, τους επιτέθηκαν άσχημα κι ο φίλος του έχει τραύματα, αλλά το δικό μου το παιδί πέθανε. Όλη η ελληνική κοινότητα είναι στο πλευρό μας, το παιδί μου ήταν αγαπητό, γιατί του άρεσε να προσφέρει και να βοηθάει τον συμπολίτη του, ήταν μουσικός και τον ήξεραν οι περισσότεροι. Είναι σοκαριστικό όλο αυτό που μας συνέβη, αδυνατούμε να το πιστέψουμε, πραγματικά» λέει στο Dnews.