Διεθνή

Γερμανία: Νεκρός 20χρονος ομογενής έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό - Συνελήφθη ένας 18χρονος

Γερμανία: Νεκρός 20χρονος ομογενής έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό - Συνελήφθη ένας 18χρονος
Ο Φίλιππος Τσάνης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού σε πάρκο, αποχωρώντας από γιορτή αποφοίτησης.

Ένας 18χρονος συνελήφθη ως ο βασικός δράστης για τον άγριο ξυλοδαρμό, μέχρι θανάτου, του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη, στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Ο 20χρονος, που υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, υπέκυψε στα τραύματά του την Τρίτη. Η οικογένειά του προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του, δήλωσε συγγενής του θύματος.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα», συμπλήρωσε.

Άγριος ξυλοδαρμός την ώρα που έφευγαν από γιορτή αποφοίτησης

Το περασμένο Σάββατο, ο Φίλιππος Τσάνης αποχώρησε με φίλο του από τη γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου και της αδελφής του 20χρονου.

Οι δύο φίλοι περπατούσαν σε πάρκο, όταν συνάντησαν μια ομάδα δέκα νεαρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Τότε, η ομάδα των νεαρών άρχισε να χτυπά με γροθιές και κλωτσιές τον Φίλιππο Τσάνη και τον φίλο του. Ο δεύτερος τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά ο 20χρονος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Τους είπε ότι δεν ήθελε μπελάδες και αμέσως τον χτύπησαν», δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου, Δημήτρης Τσάνης, μιλώντας στην BILD. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι μας συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι “έφυγε”», συμπλήρωσε ο 51χρονος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι έχουν τη βία ως χόμπι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χτυπούν κάποιον μέχρι να τον τραυματίσουν τόσο βαριά», συνέχισε. Μιλώντας για τον γιο του, τόνιτε ότι πάντα υπερασπιζόταν τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό του.

«Η ζωή του μόλις είχε ξεκινήσει. Η βία πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Κανένας πατέρας ή μητέρα δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται ζήσει κάτι τέτοιο», κατέληξε ο πατέρας του 20χρονου.