Διεθνή

Οι τρεις «άβολες» στιγμές που πρόδωσαν τον Μπάιντεν στο ντιμπέιτ

Οι τρεις «άβολες» στιγμές που πρόδωσαν τον Μπάιντεν στο ντιμπέιτ
Παρά την πανωλεθρία στο πρώτο ντιμπέιτ για τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «τα πήγαμε καλά»: Οι άβολες στιγμές που εντείνουν τις ανησυχίες πως ο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε πολλαπλά ταπεινωτικά χτυπήματα κατά του εν ενεργεία προέδρου Τζο Μπάιντεν, γελοιοποιώντας τον 81χρονο διάδοχό του, ο οποίος φάνηκε κατά διαστήματα να «παγώνει» και να χάνει τον ειρμό της σκέψης του.

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε νευρικός και ταραγμένος τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να υπάρξει μια εξαιρετικά αμήχανη στιγμή στην οποία «πάγωσε» εντελώς, προκαλώντας πληθώρα ειρωνικών σχολίων στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν ενεργεία πρόεδρος μπέρδεψε τα λόγια του όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη σημασία της ενίσχυσης του Medicare.

«Να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κάθε μοναχικό άτομο να δικαιούται αυτό που μπόρεσα να κάνω με το... COVID - με συγχωρείτε, με την αντιμετώπιση όλων όσων έχουμε να κάνουμε με...», ψέλλισε πριν κολλήσει ξανά.

«Κοιτάξτε, τελικά νικήσαμε το Medicare», συνέχισε, πριν ο Jake Tapper τον ευχαριστήσει γρήγορα και προχωρήσει στον Τραμπ.

{https://x.com/andysignore/status/1806497894079361236}

«Το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ακόμη να του δώσουν άλλα 4 χρόνια είναι συγκλονιστικό», έγραψε ένας χρήστης στο X. «Αυτό ήταν περίπου όσο κακό μπορούσα να φανταστώ για τον Μπάιντεν. Πρέπει να είναι μια παγίδα για να τον διώξουν. Απλώς δεν είναι εκεί», έγραψε άλλος.

«Καυχιόταν πριν από λίγες εβδομάδες πως ήθελε το ντιμπέιτ και μετά έρχεται και δεν έχει τίποτα να πει», «είναι πολύ μεγάλος για τη δουλειά», «πρέπει να φύγει σήμερα».

{https://x.com/CarmineSabia/status/1806499000909975879}

{https://x.com/riskiiiix/status/1806495537799074250}

Σε άλλο σημείο του ντιμπέιτ, ο Τραμπ χλεύασε τον Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε για το πώς θα μπορούσε να «λύσει την κρίση» του αριθμού ρεκόρ μεταναστών που πέρασαν παράτυπα τα νότια σύνορα επί των ημερών του.

Ο πρόεδρος απάντησε μιλώντας για τις προσπάθειές του να προωθήσει ένα διακομματικό νομοσχέδιο στο Κογκρέσο, το οποίο έφτασε «κοντά στο να περάσει», μέχρι που επενέβη ο Τραμπ.

«Άλλαξα τον νόμο και έτσι βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν 40% λιγότεροι άνθρωποι που περνούν παράνομα τα σύνορα», είπε ο Μπάιντεν.

«Θα συνεχίσω μέχρι την ολοκληρωτική απαγόρευση - την πρωτοβουλία σκετικά με αυτό που κάνουμε με περισσότερες συνοριακές περιπολίες και περισσότερους διοικητικού υπαλλήλους για το άσυλο».

«Πραγματικά δεν ξέρω τι είπε στο τέλος αυτής της πρότασης. Δεν νομίζω ότι ούτε αυτός ξέρει τι είπε», σχολίασε ο Τραμπ χλευάζοντας ακόμη μια φορά τον πρόεδρο.

{https://x.com/Freedomville_/status/1806499343014187231}

Μια ακόμη «δύσκολη» στιγμή για τον Μπάιντεν αποδείχτηκε η «έτοιμη πάσα» που του έδωσε ο Τραμπ μιλώντας για τις αμβλώσεις.

Παρότι αποτελεί «τρωτό» σημείο στην ατζέντα των Ρεπουμπλικάνων κι ενώ ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν τις αμβλώσεις μέχρι και τη γέννηση των μωρών, o Μπάιντεν δεν μπόρεσε να ανταπαντήσει με ευφράδεια αλλά ούτε και να δείξει τα λογικά κενά του πρώην προέδρου.

 {https://x.com/MikMcDaniel/status/1806498824354984330}

«Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να ακούς τον ψεύτη καταδικασμένο εγκληματία ή τον τύπο που δεν μπορεί να θυμηθεί πού βρίσκεται...», ανέφερε χρήστης του X.

{https://x.com/hodgetwins/status/1806495380516814867}