Διεθνή

Ο Economist καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί - Του δείχνει τον δρόμο, με ένα «Π» στο εξώφυλλο

Ο Economist καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί - Του δείχνει τον δρόμο, με ένα «Π» στο εξώφυλλο
«Του αξίζει να τον θυμούνται για τα επιτεύγματά του και όχι για την πτώση του», γράφει ο Economist για τον Τζο Μπάιντεν.

Με ένα αιχμηρό εξώφυλλο, ο Economist καλεί τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού φιγουράρει ένα «Π», πάνω στο οποίο υπάρχει το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας. «Αυτός δεν είναι τρόπος για να κυβερνηθεί μια χώρα», είναι ο τίτλος του Economist.

«Γιατί πρέπει να αποσυρθεί ο Μπάιντεν», είναι ο τίτλος άρθρου του περιοδικού. «Το debate ήταν φριχτό για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη ήταν χειρότερη. Ήταν επώδυνο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο να πασχίζει να θυμηθεί λέξεις. Η ανικανότητά του να καταφέρει ένα πλήγμα απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική», επισημαίνει ο Economist.

«Όμως, η επιχείρηση της καμπάνιας του να αρνηθεί αυτό που εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν με τα μάτια τους είναι ακόμα πιο τοξική. Η ανεντιμότητά τους προκαλεί περιφρόνηση», συνεχίζει.

«Στον Μπάιντεν αξίζει να τον θυμούνται για τα επιτεύγματα και την αξιοπρέπειά του και όχι για την πτώση του. Οπότε είναι σωστό ότι Δημοκρατικοί έχουν αρχίσει να του ζητούν ανοιχτά να αποσυρθεί», επισημαίνει ακόμα το άρθρο.

{https://www.instagram.com/p/C8_5IAFNBz8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=505814f3-cd6e-4582-8eff-92b0ea33f296}