Διεθνή

Μπέρνι Σάντερς: Ναι, ο Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος γκαφατζής, αλλά πρέπει να είναι υποψήφιος

Μπέρνι Σάντερς: Ναι, ο Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος γκαφατζής, αλλά πρέπει να είναι υποψήφιος Φωτογραφία: EPA/ ALLISON DINNER
Ο Μπάιντεν «είναι ο πιο δυνατός υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ», επισημαίνει ο Σάντερς σε άρθρο του.

«Τζο Μπάιντεν για πρόεδρος» είναι ο τίτλος άρθρου του Μπέρνι Σάντερς, με το οποίο ο γερουσιαστής ζητά να παραμείνει ο 81χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δω τον Μπάιντεν να επανεκλέγεται», γράφει και επισημαίνει ότι παρά τις διαφωνίες τους «έχει υπάρξει ο πιο αποτελεσματικός πρόεδρος» στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και είναι «ο πιο δυνατός υποψήφιος» για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ναι, το ξέρω: ο Μπάιντεν είναι ηλικιωμένος, επιρρεπής στις γκάφες, βαδίζει άκαμπτα και είχε ένα καταστροφικό debate με τον Τραμπ. Αλλά γνωρίζω επίσης ότι οι προεδρικές εκλογές δεν είναι ψυχαγωγικός διαγωνισμός. Δεν ξεκινούν, ούτε τελειώνουν με ένα debate 90 λεπτών», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στους New York Times.

«Φτάνει πια! Ο κ. Μπάιντεν ίσως δεν είναι ο ιδανικός υποψήφιος, όμως θα είναι ο υποψήφιος και πρέπει να είναι ο υποψήφιος. Και με μια αποτελεσματική εκστρατεία που απευθύνεται στις ανάγκες των οικογενειών της εργατικής τάξης, όχι μόνο θα νικήσει τον κ. Τραμπ, αλλά θα το κάνει με άνεση», συνεχίζει και καλεί τους Δημοκρατικούς να σταματήσουν τους καβγάδες και να μην διυλίζουν τον κώνωπα.

Στο ίδιο άρθρο, ο Μπέρνι Σάντερς επισημαίνει ότι «είναι καιρός να πάρουμε ένα μάθημα» από τις προοδευτικές και κεντρώες δυνάμεις στη Γαλλία, οι οποίες «παρά τις βαθιές πολιτικές διαφορές», ενώθηκαν για να νικήσουν τον εξτρεμισμό της Δεξιάς.