Διεθνή

Αυστραλός γερουσιαστής ζητά την απέλαση των Tenacious D μετά από σχόλιο για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Αυστραλός γερουσιαστής ζητά την απέλαση των Tenacious D μετά από σχόλιο για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ Φωτογραφία: EPA/TIMM SCHAMBERGER
Οι Tenacious D έδωσαν συναυλία την Κυριακή και έκαναν αστείο on stage αλλά δεν το βρήκαν όλοι αστείο.

Αναβλήθηκε η τελευταία συναυλία των Tenacious D στην Αυστραλία αφού ο γερουσιαστής Ralph Babet ζήτησε η μπάντα να απελαθεί από τη χώρα μετά το αστείο που έκαναν on stage για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αμερικανική κωμική ροκ μπάντα που είναι διάσημη για τα αστεία που κάνει on και off stage και αποτελείται από τους Jack Black και Kyle Gass ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν στο Newcastle το βράδυ της Τρίτης, αλλά η συναυλία τους αναβλήθηκε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Η εταιρεία παραγωγής Frontier Touring ανέφερε στα social media ότι με λύπη ανακοινώνει πως η συναυλία του διάσημου ντουέτο αναβάλλεται ενώ προέτρεψε όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια να τα κρατήσουν μέχρι νεοτέρας. Δεν έκανε κανένα επιπλέον σχόλιο όμως.

Από την πλευρά του ο γερουσιαστής απαίτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απελαθεί η μπάντα μετά το σχόλιο του Gass, ο οποίος αστειεύτηκε στη συναυλία της Κυριακής για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Βίντεο από τη συναυλία δείχνει τον Gass να εμφανίζεται με μία τούρτα γενεθλίων και να λέει «κάνε μία ευχή» και να σβήνει τα κεράκια.

Η ευχή του ήταν «μην αστοχήσεις με τον Τραμπ την επόμενη φορά». Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

«Καλώ τον πρωθυπουργό Anthony Albanese να συμπράξει μαζί μου και να αποκηρύξει τους Tenacious D, δηλαδή τον Jack Black και τον Kyle Gass, και καλώ επίσης τον υπουργό μετανάστευσης Andrew Giles να ανακαλέσει τις βίζες τους και να τους απελάσει άμεσα» είπε ο Babet. «Οτιδήποτε λιγότερο από απέλαση σημαίνει ότι συμφωνείται με τους πυροβολισμούς και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ». Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι πέρα από κάθε λογική να επιτρέψουν την παραμονή της μπάντας στην Αυστραλία.

Πολλοί χρήστες ωστόσο στα social media αναρωτήθηκαν: «Αλήθεια ζούμε σε έναν κόσμο όπου κάποιος κωμικός μπορεί να απελαθεί αν πει ένα αστείο; Το περιστατικό με τους Tenacious D είναι απολύτως γελοίο. Αν δεν σου αρέσουν τα αστεία τους μην πας στις συναυλίες τους. Είναι απλό».

{https://www.youtube.com/watch?v=-hPUM01nuis}