Διεθνή

Πέθανε ο θρυλικός κωμικός Bob Newhart

Πέθανε ο θρυλικός κωμικός Bob Newhart Φωτογραφία: WarnerBros
Ο βραβευμένος κωμικός κέρδισε το πρώτου του Emmy για την γκεστ εμφάνισή του στο Big Bang Theory.

Πέθανε στα 94 του χρόνια ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Bob Newhart. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο The Hollywood Reporter και το The Wrap ο μάνατζέρ του. Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μετά από σύντομη ασθένεια.

Το βιογραφικό του Bob Newhart

Η καριέρα του Bob Newhart εκτείνεται σε 6 και πλέον δεκαετίες. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται για τους ρόλους του στη σειρά του CBS The Bob Newhart Show, που προβλήθηκε από το 1972 έως το 1978 και στο Newhart, που προβλήθηκε από το 1982 έως το 1990.

Ο George Robert Newhart γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1929 στο Oak Park του Ιλινόις. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Loyola και υπηρέτησε στον στρατό πριν εργαστεί ως λογιστής. Αλλά στα τέλη της δεκαετίας του '50, όταν δοκίμασε την κωμωδία έγινε διάσημος σε μία νύχτα. Το 1959, ο Newhart έγραψε ιστορία με την κυκλοφορία του The Button-Down Mind of Bob Newhart. Το κωμικό του άλμπουμ έγινε ο πρώτος δίσκος κωμωδίας που έφτασε στο Νο. 1 στα charts του Billboard. Με αυτό κέρδισε δύο βραβεία Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς και τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

{https://www.youtube.com/watch?v=OlGxSMOrJqs}

Η επιτυχία τον οδήγησε στην έναρξη της 12χρονης καριέρας του στο stand up comedy πριν τις έξι σεζόν του The Bob Newhart Show.  Κέρδισε πολλές υποψηφιότητες για Emmy και Χρυσή Σφαίρα. Η επιτυχία του συνεχίστηκε και με κινηματογραφικές εμφανίσεις στο Legally Blonde 2 και το Elf.

Το πρώτο του Emmy το κέρδισε το 2013 για την γκεστ εμφάνισή του ως prof. Proton στο The Big Bang. Theory ενώ ακολούθησαν άλλα δύο το 2014 και το 2016.
Ο Newhart είχε τέσσερα παιδιά και 10 εγγόνια με τη σύζυγό του, Ginnie, με την οποία είχαν παντρευτεί το 1963. Η Ginnie πέθανε τον Απρίλιο του 2022,

{https://www.youtube.com/watch?v=yGSrtggtWpw}