Διεθνή

H Adidas «έκοψε» τη Μπέλα Χαντίντ από την καμπάνια της

H Adidas «έκοψε» τη Μπέλα Χαντίντ από την καμπάνια της Φωτογραφία: INSTAGRAM
Η Μπέλα Χαντίντ ήταν το πρόσωπο της εταιαρείας για την καμπάνια SL72.

Η Adidas απολογήθηκε για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την Μπέλα Χαντίντ ως βασικό πρόσωπο της καμπάνιας της για την επανακυκλοφορία των sneakers της από τους Ολυμπιακους του Μονάχου το 1972.

Η εταιρεία είχε επιλέξει την Μπέλα Χαντίντ, Παλαιστίνια στην καταγωγή που έχει σχολιάσει πολλάκις και δημόσια το Ισραήλ για τις επιθέσεις στην Παλαιστίνη, ως το πρόσωπο για την καμπάνια SL72, που γιορτάειι την 52η επέτειο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

Ωστόσο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου επισκιάστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε μέσα στο ολυμπιακό χωριό, παλαιστινιακή ομάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 Ισραηλινοί.

«Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει διασυνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα - αν και αυτά είναι εντελώς ακούσια - και ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε», δήλωσε η Adidas στο USA TODAY Sports την Πέμπτη. 

adidas_b0341.jpg

«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρούμε το υπόλοιπο της καμμπάνιας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό ως δύναμη ένωσης σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας και της ισότητας σε ό,τι κάνουμε».

Οι διαφημίσεις SL72 της Adidas δείχνουν τη Μπέλα Χαντίντ ντυμένη με Adidas να κρατά λουλούδια, ενώ επιδεικνύει τα αθλητικά της παπούτσια.  «Δίνοντας στην Μπέλα Χαντίντ τα λουλούδια της στο SL 72», έγραφε ένα tweet από την Adidas Originals. Αλλά αφού η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να αναθεωρήσει την καμπάνια, όλα τα tweets που παρουσίαζαν την Μπέλα Χαντίντ διαγράφηκαν από τον λογαριασμό X και το Instagram της Adidas Originals.

Η Χαντίντ εξακολουθεί ωστόσο να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Adidas. Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή κάλεσε την Adidas να αντιμετωπίσει το «σοβαρό λάθος» της.

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, 12 Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν και πιάστηκαν όμηροι από την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα Μαύρος Σεπτέμβρης. Το να επιλέξει η Adidas ένα μοντέλο, που μιλά δημόσια κατά του Ισραήλ για να θυμηθεί αυτούς τους σκοτεινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι είτε μια τεράστια παράβλεψη είτε σκόπιμα εμπρηστική κίνηση. Κανένα από τα δύο δεν είναι αποδεκτά», έγραψε το AJC τη Χ Πέμπτη.

Η Χαντίντ είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της Παλαιστίνης και χρησιμοποιεί συχνά τα social media της για να μιλήσει κατά του Ισραήλ.Τον περασμένο μήνα, η Χαντίντ και η αδερφή της, επίσης σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ, δώρισαν 1 εκατομμύριο δολάρια στις παλαιστινιακές προσπάθειες αρωγής, σύμφωνα με το BBC.

{https://www.instagram.com/p/C9Y6lUGMGWO/?hl=el&img_index=1}