Διεθνή

Έλον Μασκ: «Ο γιος μου είναι νεκρός» - Τον σκότωσε «ο ιός της woke κουλτούρας»

Έλον Μασκ: «Ο γιος μου είναι νεκρός» - Τον σκότωσε «ο ιός της woke κουλτούρας» Φωτογραφία: EPA/ ZBIGNIEW MEISSNER
Ο Έλον Μασκ μίλησε για το παιδί του που έχει κάνει coming out ως τρανς άτομο και ορκίστηκε να καταστρέψει τον «ιό» της woke κουλτούρας.

Ο CEO της Tesla και του SpaceX, Έλον Μασκ είπε ότι τον ξεγέλασαν για να δώσει την συγκατάθεσή του ώστε το παιδί του να κάνει φυλομετάβαση. Ο ίδιος θεωρείπως ο «ιός της woke κουλτούρας» ήταν αυτός που «σκότωσε τον γιο του» όπως είπε, ο οποίος είναι τρανς άτομο.

Ο Μασκ έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο σε συνέντευξή του με τον dr. Jordan Peterson τη Δευτέρα όταν ρωτήθηκε για τους γιατρούς που κάνουν διαδικασίες φυλομετάβασης σε παιδιά, μία πρακτική που και οι δύο περιέγραψαν ως «σατανική». Ο Μασκ είπε ότι η δική του εμπειρία με το παιδί του, που γεννήθηκε ως Xavier, και μετά από φυλομετάβαση επέλεξε το όνομα Vivian Jenna Wilson, του άνοιξε τα μάτια για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε «ιός της woke κουλτούρας», μία φράση που ξεκίνησε για να προσδιορίσει την επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων. Έκτοτε ο Μασκ ορκίστηκε να καταστρέψει τον ιό.

«Συνέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα αγόρια μου. Ουσιαστικά με ξεγέλασαν ώστε να υπογράψω τα σχετικά έγγραφα για ένα από μεγαλύτερα αγόρια μου τον Xavier. Αυτό συνέβη πριν καταλάβω τι συνέβη. Τότε είχαμε covid συνέβη, οπότε υπήρχε πολύ μεγάλη σύγχυση και μου είπαν ότι ο Xavier μπορεί να αυτοκτονήσει αν δεν κάνει…» είπε ο Μασκ στον Peterson. «Αυτό ήταν ψέμα από τη βάση του» πρόσθεσε ο Peterson.

«Απίστευτα σατανικό και συμφωνώ μαζί σου ότι μερικοί άνθρωποι που προωθούν όλο αυτό θα πρέπει να μπουν φυλακή» απάντησε ο Μασκ.

Ο Μασκ είπε ότι δεν του εξήγησαν ότι οι αναστολείς της εφηβείας είναι «στην πραγματικότητα φάρμακα στείρωσης», όταν ο ίδιος έδωσε τη συγκατάθεσή του για να υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία το παιδί του. Χαρακτήρισε τον όρο «φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου» έναν «τρομερό ευφημισμό». Οι αναστολείς εφηβείας είναι ουσιαστικά αναστολείς ορμονών που διατίθενται ως μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και αποσκοπούν στην καθυστέρηση των σωματικών αλλαγών της εφηβείας στα παιδιά.

«Ουσιαστικά έχασα τον γιο μου. Για κάποιο λόγο το αποκαλούν αποκαλυπτικό. Ο λόγος που το αποκαλούν αποκαλυπτικό είναι επειδή ο γιος σου πέθανε, δηλαδή. Ο γιος μου ο Xavier είναι νεκρός. Σκοτώθηκε από τον ιό της woke κουλτούρας» είπε ο Μασκ.

Οι αναστολείς εφηβείας, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης της Mayo Clinic, προκαλούν μακροχρόνια προβλήματα στη γονιμότητα στα αγόρια, Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι οι επιπτώσεις των αναστολέων της εφηβείας μπορεί να είναι μόνιμες, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς ότι τέτοια αποτελέσματα μπορούν να αντιστραφούν.

{https://twitter.com/DimaZeniuk/status/1815591193566458195}

Μετά από μία παρατεταμένη σιωπή, ο Μασκ, πρόσθεσε πως «Μετά από αυτό ορκίστηκαν να καταστρέψω τον ιό αυτόν που ξυπνά το μυαλό». Το παιδί του Έλον Μασκ, Βίβιαν, έκανε coming out ως τρανς άτομο τον Ιούνιο του 2022. Περίπου την ίδια εποχή, τότε 18 ετών έκανε νομική αίτηση και άλλαξε το όνομά του από Xavier σε Vivian ενώ ζήτησε να έχει πλέον το επίθετο της μητέρας του.

«Δεν θέλω πια να έχω καμία σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα, με κανέναν τρόπο ή μορφή» είπε πει. Η δέσμευση του Μασκ να καταστρέψει τον ιό πιθανότατα ενέπνευσε την τελευταία του απόφαση να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της SpaceX στην Καλιφόρνια στο Τέξας, από τη στιγμή που ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσον υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις σχολικές περιφέρειες να ειδοποιούν τους γονείς εάν το παιδί τους χρησιμοποιεί διαφορετικές αντωνυμίες ή προσδιορίζεται ως φύλο που είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στα σχολικά αρχεία.

«Αυτό ήταν το τελευταίο χτύπημα» έγραψε ο Μασκ στο X, εξηγώντας την απόφασή του αυτή. «Εξαιτίας αυτού του νόμου αι πολλών άλλων που προηγήθηκαν, και επιτίθεται τόσο σε οικογένειες όσο και εταιρείες, θα μεταφέρω τα κεντρικά από την Καλιφόρνια στο Σταρμπέις του Τέξας».

Ο Έλον Μασκ έχει αποκτήσει 12 παιδιά τα τελευταία 22 χρόνια και έχει μιλήσει δημόσια για την άποψή του ότι ο κόσμος είναι υποπληθυσμιακά ανεπτυγμένος. Τα παιδιά του τα έχει αποκτήσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, τη μουσικό Grimes και την υπάλληλό του, Shivon Zilis. Το μικρότερο παιδί του, με τη Zilis, γεννήθηκε το 2024.