Διεθνή

Ο Έλον Μασκ απαντά για το Tesla του Καντίροφ: «Είσαι τόσο καθυστερημένος που πιστεύεις ότι το δώρισα;»

Ο Έλον Μασκ απαντά για το Tesla του Καντίροφ: «Είσαι τόσο καθυστερημένος που πιστεύεις ότι το δώρισα;»
Ο Ραμζάν Καντίροφ έβαλε πολυβόλο σε Tesla, είπε ότι του έστειλε το όχημα ο Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ διέψευσε τον ισχυρισμό του Ραμζάν Καντίροφ ότι του έστειλε ένα Tesla Cybertruck.

Το περασμένο Σάββατο ο ηγέτης της Τσετσενίας δημοσίευσε βίντεο στο Telegram, στο οποίο οδηγούσε αυτό το όχημα, στην οροφή του οποίου φαινόταν κάτι που έμοιαζε με πολυβόλο.

«Λάβαμε ένα Tesla Cybertruck από τον αξιοσέβαστο Έλον Μασκ. Με χαρά δοκίμασα το νέο εξοπλισμό και προσωπικά είδα ότι υπάρχει λόγος που το αποκαλούν Cyberbeast», ανέφερε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Έλον Μασκ τον διέψευσε μέσω X. «Είσαι σοβαρά τόσο καθυστερημένος που πιστεύεις ότι δώρισα ένα Cybertruck σε Ρώσο στρατηγό;», έγραψε απαντώντας στον δημοσιογράφο Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος αναρωτήθηκε αν ο δισεκατομμυριούχος στέλνει οχήματα έτοιμα για στρατιωτική χρήση σε εχθρούς της Αμερικής που έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος τους.

{https://x.com/elonmusk/status/1825307592404398131}

Στο βίντεο που ανάρτησε ο ηγέτης της Τσετσενίας, οδηγούσε το όχημα στο Γκρόζνι και στο τέλος στάθηκε πίσω από το πολυβόλο.

Υποστήριξε ότι η «μεγαλύτερη ευφυΐα της σύγχρονης εποχής»- όπως χαρακτήρισε τον Έλον Μασκ- του έστειλε το όχημα. Συμπλήρωσε ότι «κυριολεκτικά ερωτεύτηκε» το συγκεκριμένο μοντέλο του Tesla, που είναι «άτρωτο, γρήγορα, άνετο και ευέλικτο».

«Με βάση τέτοια εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το Cubertruck θα σταλεί γρήγορα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», υποστήριξε, χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό το “κτήνος” θα φέρει πολλά οφέλη στους μαχητές μας», συμπλήρωσε. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μασκ και τον κάλεσε στον Γκρόζνι, δηλώνοντας ότι θα τον υποδεχθούν ως τον «πιο αγαπημένο καλεσμένο»