Διεθνή

David Lynch: «Δεν θα αποσυρθώ ποτέ» – Η απάντηση του σκηνοθέτη μετά τα νέα για την υγεία του

David Lynch: «Δεν θα αποσυρθώ ποτέ» – Η απάντηση του σκηνοθέτη μετά τα νέα για την υγεία του Φωτογραφία: EPA/ NINA PROMMER
Χθες έγινε γνωστό ότι ο διάσημος σκηνοθέτης διαγνώστηκε από εμφύσημα.

Ο David Lynch, μετά την είδηση ότι πάσχει από εμφύσημα και τις φήμες ότι σταματά τη σκηνοθεσία, ενημερώνει για το τι πραγματικά συμβαίνει με νέα του ανάρτηση.

«Θέλω να ξέρετε όλοι ότι εκτιμώ πραγματικά την ανησυχία σας» είπε ο διάσημος σκηνοθέτης και προσπάθησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του λέγοντας ότι «δεν θα αποσυρθεί ποτέ».

Ο σκηνοθέτης είπε στο περιοδικό Sight & Sound ότι είχε διαγνωστεί με εμφύσημα λόγω του καπνίσματος σε όλη του τη ζωή και τώρα, δεν μπορεί να «βγει έξω» καθώς υπάρχει φόβος για λοιμώξεις όπως ο Covid.  Το εμφύσημα, γνωστό και ως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, βήχα και όσοι υποφέρουν από αυτό μπορεί να εμφανίσουν συχνές λοιμώξεις.

Εξηγώντας πώς τον επηρεάζει η πάθησή του, ο Lynch είπε ότι «έχω πάθει εμφύσημα από το χρόνιο κάπνισμα έτσι έχω κλειστεί σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. Θα ήταν πολύ κακό για μένα να αρρωστήσω, ακόμη και με ένα κρύωμα». Είπε επίσης τώρα ότι «μπορεί να περπατήσει μόνο για μικρή απόσταση» καθώς εξαντλείται και αισθάνεται ότι του τελειώνει το οξυγόνο.

Ωστόσο, σε μια νέα δήλωσή του που κοινοποιήθηκε στα social media ο Lynch προσπάθησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές για την υγεία του.

«Ναι, έχω εμφύσημα από το κάπνισμα πολλών ετών. Πρέπει να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ το κάπνισμα, και μου αρέσει πολύ ο καπνός, η μυρωδιά του, να ανάβω τσιγάρα, να τα καπνίζω, αλλά υπάρχει ένα τίμημα για αυτή την απόλαυση και το τίμημα για μένα είναι το εμφύσημα. Τώρα έχω κόψει το κάπνισμα για πάνω από δύο χρόνια. Πρόσφατα έκανα αρκετές εξετάσεις και τα καλά νέα είναι ότι είμαι σε εξαιρετική φόρμα, εκτός από το εμφύσημα. Είμαι ευτυχισμένος και δεν θα αποσυρθώ ποτέ. Θέλω όλοι να ξέρετε ότι εκτιμώ πραγματικά την ανησυχία σας» έγγραψε ο David Lynch.

{https://twitter.com/DAVID_LYNCH/status/1820561669216686367}