Διεθνή

Κατέρρευσε όροφος ξενοδοχείου στη Γερμανία - Ένας νεκρός, οκτώ παγιδευμένοι

Κατέρρευσε όροφος ξενοδοχείου στη Γερμανία - Ένας νεκρός, οκτώ παγιδευμένοι Φωτογραφία: epa/JANNIK NOELKE
Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας

Κατέρρευσε μέρος ενός ξενοδοχείου κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα, στη Δυτική Γερμανία. Σύμφωνα με το Associated Press, υπάρχει ένας νεκρός, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι έχουν εγκλωβιστέι στα συντρίμμια.

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεκατέσσερα άτομα βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο όταν το πρωί της Τρίτης κατέρρευσε ένας όροφος του κτιρίου. Η αστυνομία αρχικά ανέφερε ότι οι πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι από το κτίριο, και οι άλλοι εννέα παγιδεύτηκαν.

{https://x.com/puls24news/status/1821054730279276876}

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαπίστωσαν ότι ένα άτομο ήταν νεκρό, αλλά δεν είχαν καταφέρει ακόμη να ανασύρουν το πτώμα. Ήρθαν σε επαφή με μερικά από τα οκτώ άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμα στο κτίριο - μερικοί από τους οποίους έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και ένα παιδί. 

«Υπάρχει ένα μικρό παιδί ανάμεσα στους εγκλωβισμένους. Αυτή τη στιγμή κοιμάται ήσυχα και είμαστε σε επαφή με τους γονείς. Έχουμε επικοινωνία και με όλους τους υπόλοιπους», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας στην BILD. Αργότερα έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκε σώο το παιδί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως 31 γείτονες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κατέρρευσε η στέγη του διώροφου εν μέρει ξύλινης κατασκευής κτιρίου, η οποία κρέμεται λοξά σε τμήμα του κτιρίου συμπιέζοντας τους δύο ορόφους από την μία πλευρά της κατασκευής. Όπως μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι χθες τη νύχτα λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και σηκώθηκε μεγάλο σύννεφο σκόνης. 

Ο 14 δωματίων ξενώνας «Reichschenke zum Ritter Gotz» (από το ομώνυμο έργο του Γκαίτε) βρίσκεται στην αμπελουργική περιοχή Κρεβ του ποταμού Μοζέλα στην Ρηνανία - Παλατινάτο, κοντά στο Τρίερ, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Κάστρο Γκρέβενμπουργκ.