Διεθνή

Η στιγμή που καταρρέει γέφυρα στο Βιετνάμ - Τουλάχιστον 64 νεκροί από τον τυφώνα Yagi (Βίντεο)

Η στιγμή που καταρρέει γέφυρα στο Βιετνάμ - Τουλάχιστον 64 νεκροί από τον τυφώνα Yagi (Βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ TA TOAN
Δέκα αυτοκίνητα και δύο μηχανάκια έπεσαν στο ποτάμι όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Τουλάχιστον 64 νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας Yagi που έπληξε το Βιετνάμ, όπου κατέρρευσε γέφυρα τη στιγμή που τη διέσχιζαν οχήματα.

Πρόκειται για τη γέφυρα Phong Chau, μήκους 375 μέτρων, στην επαρχία Phu Tho στο βόρειο Βιετνάμ, που κατέρρευσε τη Δευτέρα. Δέκα αυτοκίνητα και δύο μηχανάκια κατέληξαν στο ποτάμι. Έως τώρα τρεις άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ 13 αγνοούνται.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια οδηγών που σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

{https://www.instagram.com/p/C_sV_DXILPy/}

vietnam1_736b9.jpg

vietnam2_203db.jpg

Στην επαρχία Cao Bang, χείμαρρος παρέσυρε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 20 άτομα. Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, ένας διασώθηκε και οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Ο τυφώνας Yagi είναι ο ισχυρότερος που έχει πλήξει το Βιετνάμ εδώ και δεκαετίες. Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός είναι 64 νεκροί και περισσότεροι από 240 τραυματίες.

vietnam3_7b86f.jpg

Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 203 χιλιόμετρα την ώρα, προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Στέγες κτιρίων ξηλώθηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και πολλά εργοστάσια.

Εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό το Σαββατοκύριακο. Τμήματα των επαρχιών Haiphong και Quang Ninh παρέμεναν χωρίς ρεύμα σήμερα. Η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα σε πολλά ποτάμια του βόρειου Βιετνάμ.