Διεθνή

Διεθνή ΜΜΕ για φωτιά: «Η Αττική φλέγεται - Είναι δύσκολο να αναπνεύσεις»

Διεθνή ΜΜΕ για φωτιά: «Η Αττική φλέγεται - Είναι δύσκολο να αναπνεύσεις» Φωτογραφία: SOOC
Η φωτιά κινείται «αστραπιαία» γράφει ο Guardian.

Η Αττική φλέγεται και όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους άρθρα για την πρωτοφανή έκταση της φωτιάς, που μαίνεται ανεξέλεγκτη από την Κυριακή το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική.

Η φωτιά έχει μπει στον αστικό ιστό με συνεχείς αναζωπυρώσεις σε διάφορα μέτωπα. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας είναι ότι το βρετανικό BBC έχει live κάλυψη των γεγονότων από το πύρινο μέτωπο στην Αττική.

fotia-bbc_e49ee.jpg

«Είναι δύσκολο να αναπνεύσεις» αναφέρει το BBC ενώ ο Guardian κάνει εκτενή αναφορά στις εκκενώσει καθώς η φωτιά κινείται «αστραπιαία» όπως γράφει χαρακτηριστικά το βρετανικό Μέσο.

fotia-guardian_a5945.jpg

Για φωτιά εκτός ελέγχου κάνει λόγο το Politico ενώ σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε λόγω των εξελίξεων τις διακοπές του.

fotia-politico_e9733.jpg

Ανάλογο και το πρωτοσέλιδο του Associated Press που επισημαίνει ότι η φωτιά στα περίχωρα της Αττικής είναι εκτός ελέγχου.

fotia-associatedpress_7ac5f.jpg

«Τεράστια φωτιά στα προάστια της Αττικής καθώς η ζέστη σαρώνει την Ευρώπη» γράφει το Bloomberg. Με μία συγκλονιστική φωτογραφία από τον ουρανό της Αττικής με φόντο την Ακρόπολη το αμερικάνικο δίκτυο CNN καλύπτει τις εξελίξεις με την φωτιά στην Ελλάδα.

fotia-bloomberg_98440.jpg

«Διατάχθηκαν εκκενώσεις κοντά στην Αθήνα την ώρα οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές» αναφέρει το CNN.

fotia-cnn_02026.jpg

Το πρακτορείο Reuters, καλύπτει τις φωτιές στην Αττική γράφοντας πως η πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους απειλεί τα προάστια της Αττικής την ώρα που οι κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια τους.

fotia-reuters_f7902.jpg

«Ελλάδα: Οι φλόγες αγγίζουν την Αθήνα, πανικός και εκκενώσεις- Καίγεται η Αττική, φωτιές σε 11 πόλεις. Η ΕΕ στέλνει βοήθεια» γράφει το Ιταλικό πρακτορείο Ansa.

fotia-ansa_4a999.jpg

«Τουλάχιστον πέντε νέες περιοχές εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί καθώς και δύο νοσοκομεία, το ένα παιδιατρικό και το άλλο στρατιωτικό, στην Πεντέλη, περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Οι ελληνικές Αρχές άνοιξαν το Ολυμπιακό στάδιο του ΟΑΚΑ στη βόρεια Αθήνα για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες εκτοπισμένους», αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

fotia-afp_54682.jpg

Στην εκκένωση του ιστορικού Μαραθώνα ανναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική Bild.

fotia-Bild_40a79.jpg

{https://www.facebook.com/usatodayvideo/videos/847670537331168/}