Διεθνή

H Βόρεια Κορέα ανοίγει τα σύνορά της για ξένους τουρίστες

H Βόρεια Κορέα ανοίγει τα σύνορά της για ξένους τουρίστες Φωτογραφία: EPA/ KCNA
Από τον Δεκέμβριο ξεκινά το project Samjiyon.

Η Βόρεια Κορέα θα «ανοίξει» για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη βορειοανατολική πόλη του Samjiyon τον Δεκέμβριο, ίσως και την υπόλοιπη χώρα, αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες.

Η κίνηση αυτή είναι ένα πρώτο δείγμα ότι η αποκλεισμένη χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει για μεγαλύτερα γκρουπ ξένων τουριστών αρκετό καιρό μετά τους σκληρός περιορισμούς για τον κορονοϊό. «Λαμβάνουμε επιβεβαιώσεις από τους τοπικούς μας τουριστικούς συνεργάτες στο Samjiyon και πιθανόν και στην υπόλοιπη χώρα ότι θα ξεκινήσουν επίσημα τα ταξίδια τον Δεκέμβριο του 2024» αναφέρει η Koryo Tours με έδρα το Πεκίνο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το ταξιδιωτικό πρακτορείο KTG Tours, το οποίο επίσης ανακοίνωσε πως οι τουρίστες θα μπορούν από τον χειμώνα να επισκέπτονται την πόλη Samjiyon.

Οι διεθνείς πτήσεις από και προς Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν ξανά πέρυσι όταν ένα μικρό γκρουπ Ρώσων τουριστών έφτασε στη Βόρεια Κορέα για μία ιδιωτική επίσκεψη τον Φεβρουάριο. Αλλά η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανοίξει ολοκληρωτικά για τους διεθνείς τουρίστες από το 2020.

Η Koryo Tours δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη η εταιρεία που μετά από αναμονή 4 ετών ανοίγουν ξανά τα σύνορα της χώρας εν΄β πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο τοπικός τους συνεργάτης θα ανακοινώσει και συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η Βόρεια Κορέα χτίζει αυτό που αποκαλείται ««σοσιαλιστική ουτοπία» στο Samjiyon, μια πόλη κοντά στα κινεζικά σύνορα, και «ένα μοντέλο άκρως πολιτισμένης ορεινής πόλης» με νέα διαμερίσματα, ξενοδοχεία, ένα χιονοδρομικό κέντρο και εμπορικές, πολιτιστικές και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, από την πλευρά το τον Ιούλιο, απέλυσε ή υποβίβασε αξιωματούχους για την «ανεύθυνη» διαχείριση στο project του Samjiyon.

NETWORK