Διεθνή

Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος τού ενός εκατομμυρίου λιρών - Πόσα βγάζει... εκτός κοινοβουλίου

Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος τού ενός εκατομμυρίου λιρών - Πόσα βγάζει... εκτός κοινοβουλίου Φωτογραφία: EPA/TOLGA AKMEN
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Βρετανίας Reform UK κερδίζει πολλά χρήματα από εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

Ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο λίρες οι ετήσιες αποδοχές του Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Politico.

Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του Φάρατζ προέρχεται από τον... μισθό του ως παρουσιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο GB News, καθώς φθάνει τις 100.000 λίρες τον μήνα, για εργασία 32 ωρών.

Έλαβε επίσης 16.597,22 λίρες από το Cameo, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν εξατομικευμένα βιντεοσκοπημένα μηνύματα από διασημότητες. Χρειάστηκαν μόλις 24 εργατοώρες κάθε μήνα, για την εγγραφή των βίντεο που αναρτούσε.

Επιπλέον, ο Φάρατζ λάμβανε 4.000 λίρες τον μήνα για να γράφει σχόλια για την εφημερίδα Daily Telegraph (άλλες 16 ώρες εργασίας).

Από άλλες δραστηριότητες, όπως ομίλιες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε έσοδα περισσότερες από 13.000 λίρες, με εκτιμώμενες 64 ώρες εργασίας.

Οι παραπάνω πηγές εισοδήματος είναι επιπλέον του μισθού του ως βουλευτή, ο οποίος ανέρχεται σε 91.346 λίρες συν τα έξοδα για το γραφείο και το προσωπικό του, καθώς και τα έξοδα στέγασης - είτε στην εκλογική του περιφέρεια είτε στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC.

Οπως σχολιάζει το Politico, με όλες αυτές τις εξωκοινοβουλευτικές του δραστηριοτήτες, που σε χρόνο μεταφράζονται σε 130 ώρες εργασίας κάθε μήνα, ή περίπου 30 την εβδομάδα, ο Φάρατζ μπορεί να δυσκολευτεί να χωρέσει στην ατζέντα του την τελευταία του εμφάνιση ως εκλεγμένος βουλευτής, στο Έσσεξ.

Το τάξιδι στις ΗΠΑ

Ο πολιτικός δήλωσε επίσης κάποια ταξίδια που χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, μετά την απόπειρα δολοφονίας τού πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.

Το ταξίδι κόστισε 32.836 στερλίνες και πληρώθηκε από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Κρίστοφερ Χάρμπορν. Ο Χάρμπορν έχει δωρίσει χρήματα στον Μπόρις Τζόνσον και στο κόμμα Brexit του Φάρατζ, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Reform UK.

Σε δήλωσή του τότε ο Φάρατζ είχε ότι ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ ήταν για να «υποστηρίξει έναν φίλο που παραλίγο να σκοτωθεί».

Με πληροφορίες από Politico