Διεθνή

Ο Έλον Μασκ σε τροχιά για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος - Ποιοι θα ακολουθήσουν

Ο Έλον Μασκ σε τροχιά για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος - Ποιοι θα ακολουθήσουν Φωτογραφία: EPA/ CAROLINE BREHMAN
Εκτιμάται ότι ο Έλον Μασκ θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος έως το 2027.

Ο Έλον Μασκ είναι σε τροχιά για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο έως το 2027, σύμφωνα με το Informa Connect Academy, που καταγράφει την περιουσία των πλούσιων.

Η εκτίμηση βασίζεται στο γεγονός ότι η περιουσία του ιδιοκτήτη της Tesla, της Space X και του X αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 110%. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με 251 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η ίδια ανάλυση προβλέπει ότι ο Ινδός κροίσος Γκαουτάμ Αντάνι θα είναι ο δεύτερος άνθρωπος που θα γίνει δισεκατομμυριούχος. Κάτι που προβλέπεται να συμβεί έως το 2028, εάν ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της περιουσίας του παραμείνει 123%.

Ο Γένσεν Χουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας Nvidia και ο μεγιστάνας της ενέργειας και της μεταλλευτικής Πραγιόγκο Παντζέστου θα μπορούσαν να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι το 2028, αν συνεχίζουν να πλουτίζουν με τον σημερινό ρυθμό.

Όσο για τον Μπερνάρ Αρνό, αναμένεται να γίνει τρισεκατομμυριούχος το 2020, την ίδια χρονιά με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο Αρνό του ομίλου LVMH είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του να εκτιμάται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λίγες είναι οι εταιρείες που η αξία τους έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Berkshire Hathaway ήταν η τελευταία «είσοδος» σε αυτό το κλειστό «κλαμπ» στα τέλη Αυγούστου. Η Nvidia έφτασε αυτό το ορόσημο τον περασμένο Ιούνιο, ενώ ήδη η Microsoft και η Apple είχαν ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο, αναφέρει ο Guardian.

Όμως, σημειώνει το CNBC, το ποιος άνθρωπος θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος ιντριγκάρει τον κόσμο από τότε που ο Τζον Ροκφέλερ έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος, το 1916.