Διεθνή

Ιαπωνία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δεκάδων πτήσεων, επειδή χάθηκε ψαλίδι

Ιαπωνία: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δεκάδων πτήσεων, επειδή χάθηκε ψαλίδι Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ UNSPLASH
Εκατοντάδες επιβάτες πτήσεων πέρασαν ξανά από τον έλεγχο.

Ένα ψαλίδι που χάθηκε- αλλά τελικά δεν είχε «πάει» μακριά- προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις δεκάδων πτήσεων, στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο, στην Ιαπωνία.

Το πρωί του Σαββάτου χάθηκε ένα ψαλίδι από κατάστημα κοντά στις πύλες επιβίβασης του αεροδρομίου, με συνέπεια να σημάνει «συναγερμός».

Συνολικά 36 πτήσεις ακυρώθηκαν και 201 είχαν καθυστέρηση, ενώ σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων επιβατών, που πέρασαν ξανά από τον έλεγχο.

Τελικά, ένας υπάλληλος εντόπισε το ψαλίδι, στο ίδιο κατάστημα, μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή. Οι αρχές εξήγησαν τη Δευτέρα ότι δεν έκαναν ανακοινώσεις νωρίτερα, καθώς ήθελαν πρώτα να επιβεβαιώσουν ότι ήταν το ίδιο ψαλίδι.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου να κάνει έρευνα για το περιστατικό και να αποτρέψει επανάληψή του, σύμφωνα με το BBC. 

Το αεροδρόμιο του Χοκάιντο είναι ανάμεσα σε εκείνα με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ιαπωνία. Το 2022 περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν μέσω αυτού του αεροδρομίου.