Διεθνή

Υγρός τάφος για 6 στη Σικελία: Ποιοι ήταν οι νεκροί του ναυαγίου

Υγρός τάφος για 6 στη Σικελία: Ποιοι ήταν οι νεκροί του ναυαγίου
Νεκροί είναι και οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του σούπερ γιοτ «Bayesian», το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας τη Δευτέρα (19/8).

Mε την ανάσυρση 5 σορών ολοκληρώθηκε εχθές η τρίτη ημέρα των ερευνών των ιταλικών Αρχών στη Σικελία, εκεί όπου ναυάγησε το 56 μέτρων ιστιοφόρο «Bayzian».

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών του ναυαγίου ανέρχεται πλέον σε 6, καθώς νεκρός είχε ανασυρθεί από την πρώτη στιγμή και ο σεφ του σκάφους.

Σήμερα (22/08) θα συνεχιστούν οι έρευνες με στόχο από την μία να ανασυρθεί η σορός που έχει μεν εντοπιστεί αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος αλλά και να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος.

Έτσι, όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere, οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν στον πρόεδρο της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντιθ, τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα. Αντιστοίχως η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως «εξακολουθούν να αγνοούνται ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα».

{https://x.com/AlbertTait1/status/1826259220037238923}

Το χρονικό του ναυαγίου

Το ναυάγιο που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα πολύς κόσμος έγινε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/8), όταν το Bayesian χτυπήθηκε από μια ξαφνική και ισχυρή καταιγίδα σε λιμένα του Πορτιτσέλο, όπου είχε αγκυροβολήσει.

Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε την εμφάνιση τεράστιων κυμάτων και στηλών αέρα και ομίχλης πάνω από τη θάλασσα. Το σκάφος εξαφανίστηκε κάτω από το νερό περίπου στις 05:00 τοπική ώρα.

Ένας γιατρός που φρόντισε τους επιζώντες είπε ότι το πλοίο «ανετράπη μέσα σε λίγα λεπτά».

Μάρτυρες είπαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι η άγκυρα του Bayesian ήταν πεσμένη όταν ξέσπασε η καταιγίδα, με αποτέλεσμα το αλουμινένιο κήτος μήκους 72 μέτρων να σπάσει στη μέση και το πλοίο να χάσει την ισορροπία του και να βυθιστεί.

{https://x.com/vigilidelfuoco/status/1826165600189563088}

Ωστόσο, δύτες στην ομάδα έρευνας και διάσωσης είπαν ότι το πλοίο ήταν «πρακτικά άθικτο» στον βυθό της θάλασσας, εγείροντας ερωτήματα. Το ασυνήθιστα ψηλό κατάρτι του πλοίου μπορεί να συνέβαλε στη βύθισή του, σύμφωνα με τον Μάθιου Σανκ, πρόεδρο του Συμβουλίου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης.

Είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 ότι το κατάρτι λειτουργούσε σχεδόν σαν πανί στον δυνατό άνεμο «ειδικά επειδή ήταν τόσο ψηλό».

Μέχρι τώρα, έχουν διασωθεί 15 από τους 22 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Μάικ Λιντς, ενώ ανασύρθηκαν νεκροί ο ίδιος και η κόρη του.

{https://x.com/MarioNawfal/status/1826286829928079368}