Διεθνή

Η Noa γιόρτασε την επιστροφή στη ζωή - Χόρεψε ξανά, μετά τις 246 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Η Noa γιόρτασε την επιστροφή στη ζωή - Χόρεψε ξανά, μετά τις 246 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς
Η 26χρονη απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το φεστιβάλ Supernova, ήταν ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν στις 8 Ιουνίου.

Η Noa Argamani- η 26χρονη που ήταν όμηρος της Χαμάς επί 246 ημέρες- γιόρτασε την «επιστροφή της στη ζωή» σε ένα πάρτι με φίλους και συγγενείς της.

«Δεν είναι ιδανικό ότι κάνουμε αυτό το πάρτι ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος, οι στρατιώτες μας είναι στο πεδίο της μάχης και κρατούνται ακόμα 109 όμηροι στη Γάζα, ανάμεσά τους ο σύντροφός μου Avinatan Or, που μας λείπουν τρομερά», επεσήμανε, μιλώντας στους παριστάμενους στο πάρτι, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με τίτλο «Χορέψτε με τη Noa».

«Όμως, την ίδια στιγμή, με χαρά γιορτάζω τη ζωή μαζί με όλους εσάς. Να θυμάστε ότι πρέπει να εκτιμούμε κάθε ημέρα σε αυτή τη ζωή, πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που έχουμε», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τους Times of Israel.

{https://x.com/8bg94uayBqvYfDN/status/1827196855903469578}

Η απαγωγή και η απελευθέρωση της Noa

Η εικόνα της Noa, τη στιγμή που ούρλιαζε ενώ μέλη της Χαμάς τη μετέφεραν πάνω σε μηχανή, ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές του μακελειού της 7ης Οκτωβρίου.

Η 26χρονη ήταν ανάμεσα στους ομήρους που απήχθησαν από το φεστιβάλ μουσικής Supernova. Η μητέρα της, Liora, ήταν στο τελικό στάδιο καρκίνου και είχε κάνει έκκληση στη Χαμάς να της επιτρέψουν να δει την κόρη της προτού πεθάνει. Όμως, η Noa δεν ήταν ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας του περασμένου Νοεμβρίου.

Τελικά, έπειτα από ομηρία 246 ημερών, επέστρεψε στο Ισραήλ. Η 26χρονη ήταν ανάμεσα στους τέσσερις ομήρους που διέσωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην κεντρική Γάζα, στις 8 Ιουνίου. Η Noa πρόλαβε να δει τη μητέρα της, η οποία πέθανε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Noa βρέθηκε στο Τόκιο, όπου μίλησε για την ομηρία της σε διπλωμάτες των χωρών- μελών της G7.

«Κάθε νύχτα σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία της ζωής μου... μέχρι τη στιγμή που διασώθηκα δεν πίστευα ότι ήμουν ακόμα ζωντανή», είπε, σύμφωνα με την Jerusalem Post. «Είναι ένα θαύμα που είμαι εδώ. Είναι θαύμα γιατί επέζησα της 7ης Οκτωβρίου, επέζησα του βομβαρδισμού και επέζησα της διάσωσης», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο γεγονός ότι στη Γάζα τραυματίστηκε μετά την κατάρρευση κτιρίου, έπειτα από βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Ο Avinatan, ο σύντροφός μου, είναι ακόμα εκεί και πρέπει να τους φέρουμε πίσω προτού είναι πολύ αργά», τόνισε ακόμα η 26χρονη.

NETWORK