Διεθνή

Άνοιξε η αυλαία για το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Σταρς, ταινίες και χολιγουντιανή λάμψη

Άνοιξε η αυλαία για το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Σταρς, ταινίες και χολιγουντιανή λάμψη Φωτογραφία: EPA
Το φεστιβάλ της Βενετίας ξεκινά με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Beetlejuice Beetlejuice».

Το 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ανοίγει σήμερα αυλαία, με μεγάλες ταινίες και αστέρια του Χόλιγουντ να αναμένονται στην Ιταλία.

Το φεστιβάλ ξεκινά με την παγκόσμια πρεμιέρα του «Beetlejuice Beetlejuice» προτού η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο την επόμενη εβδομάδα. Θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα βραβεία.

benetia7_4aeb4.jpg

Οι σταρς φτάνουν στη Βενετία

Τα ιδιωτικά θαλάσσια ταξί θα είναι γεμάτα με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ. Αντζελίνα Τζολί, Lady Gaga, Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ντάνιελ Κρεγκ, Τίνλτα Σουίντον, Τζουντ Λο, Τζούλιαν Μουρ, Κέβιν Κόστνερ και Χοακίν Φίνιξ είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που αναμένεται να κοσμήσουν το φεστιβάλ αυτή την εβδομάδα.Ήδη οι φωτογράφοι έχουν απαθανατίσει τον Τιμ Μπάρτον με την Μ¨ονικα Μπελούτσι αλλά και τον Γουίλεμ Νταφόε.

benetia2_4d247.jpg

Οι μεγάλες ταινίες του φεστιβάλ

Μεταξύ των μεγαλύτερων ταινιών που διαγωνίζονται φέτος είναι το «Joker: Folie à Deux» του Τοντ Φίλιπς, η ταινία του Pablo Larraín για τη Μαρία Κάλας, «Maria», με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, το ερωτικό θρίλερ «Babygirl» με τη Νικόλ Κίντμαν, το «Queer» των William S. Burroughs και Luca Guadagnino με τον Ντάνιελ Κρέγκ και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Αλμοδόβαρ «The Room Next Door», με πρωταγωνιστές την Τζουλιάν Μουρ και την Τίλντα Σουίντον.

benetia1_b3821.jpg

Στο φεστιβάλ της Βενετίας, θα προβληθούν και μεγάλες χολιγπυντιανές ταινίες όπως το «Wolfs», με τους Μπραντ Πιτ και Τζορτζ Κλούνει το, «Horizon: An American Saga—Chapter 2» και το «Beetlejuice Beetlejuice».

benetia5_d7f06.jpg

Ποιος αποφασίζει για τα βραβεία της Βενετίας;

Η Isabelle Huppert προεδρεύει της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει τους James Gray, Andrew Haigh, Agnieszka Holland, Kleber Mendonça Filho, Abderrahmane Sissako, Giuseppe Tornatore, Julia von Heinz και Zhang Ziyi.  Ο διαγωνισμός φέτος περιλαμβάνει 21 ταινίες.

benetia6_57cba.jpg