Διεθνή

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας στη Σιγκούρνι Γουίβερ για την προσφορά της στον κινηματογράφο Φωτογραφία: EPA/ FABIO FRUSTACI
«Είναι πραγματικά τιμή μου που λαμβάνω από το Φεστιβάλ της Βενετίας, τον Χρυσό Λέοντα για την συνολική προσφορά μου» δήλωσε η ίδια.

Η εμβληματική Αμερικανίδα ηθοποιός και τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Σιγκούρνi Γουίβερ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για την συνολική προσφορά της στο σινεμά κατά το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Την απόφαση για την τιμητική αυτή βράβευση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Biennale, το οποίο υιοθέτησε την πρόταση του Διευθυντή του Φεστιβάλ, Alberto Barbera.

«Είναι πραγματικά τιμή μου που λαμβάνω από το Φεστιβάλ της Βενετίας, τον Χρυσό Λέοντα για την συνολική προσφορά μου. Το να μου δοθεί αυτό το βραβείο είναι ένα προνόμιο που μοιράζομαι με όλους τους κινηματογραφιστές και τους συνεργάτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Δέχομαι με υπερηφάνεια αυτό το βραβείο προς τιμήν όλων όσοι βοήθησαν να ζωντανέψουν αυτές οι ταινίες» είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο η Γουίβερ.

Τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ και βραβευμένη με BAFTA και Χρυσή Σφαίρα η ηθοποιός Σιγκούρνι Γουίβερ έχει δημιουργήσει μια σειρά από αξέχαστους χαρακτήρες, τόσο δραματικούς όσο και κωμικούς, σε ταινίες που κυμαίνονται από το Alien και το Γορίλες στην Ομίχλη μέχρι το Εργαζόμενο Κορίτσι. Με τα χρόνια, έχει γοητεύσει το κοινό και κέρδισε την αναγνώριση ως μια από τις πιο ευέλικτες ηθοποιούς τόσο στη σκηνή όσο και στην οθόνη.

{https://www.youtube.com/watch?v=lmSlIYFMG_w}

{https://www.youtube.com/watch?v=9qQtWub0r_g}