Διεθνή

Δύο νεκροί από τις επιθέσεις στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ

Δύο νεκροί από τις επιθέσεις στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ Φωτογραφία: EPA/NEIL HALL
Συνολικά οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, τρεις την Κυριακή και πέντε τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού.

Δύο ανθρώποι, που δέχτηκαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του διάσημου καρναβαλιού στο Νότινγκ Χιλ στο Λονδίνο, πέθαναν σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

Πρόκειται για μια μητέρα που πήγε στο καρναβάλι με τη μικρή της κόρη και ένας σεφ που επισκεπτόταν τη Βρετανία, που νοσηλεύτηκαν για διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα πριν καταλήξουν.Η Σερ Μάξιμεν, 32 ετών, δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι μαχαιρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς προσπάθησε να σταματήσει έναν καυγά. Υπέκυψε στα τραύματά της το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Μούσει Ιμνέτου, ένας 41χρονος σεφ από το Ντουμπάι που επισκεπτόταν τη Βρετανία και είχε εργαστεί για τους διάσημους σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ και Αλέν Ντουκάς, πέθανε το βράδυ της Παρασκευής. Ο 41χρονος είχε βρεθεί χωρίς αισθήσεις του το βράδυ της Δευτέρας, μετά από τραύμα που δέχθηκε στο κεφάλι μπροστά σε ένα εστιατόριο στο οποίο βρίσκοταν πολλοί συμμετέχοντες στο καρναβάλι.

Την Τετάρτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατηγορία που θα επανεξεταστεί μετά τον θάνατο του θύματος, ένας 20χρονος ενώ ένας 31χρονος κατηγορήθηκε την Παρασκευή ως ύποπτος για τον τραυματισμό του και η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί επίσης μετά τον θάνατο του Ιμνέτου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συνολικά οκτώ άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, τρεις την Κυριακή και πέντε τη Δευτέρα, παρά την τοποθέτηση συσκευών ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους ορισμένων οδών. Παράλληλα εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. Ενώ η οπλοκατοχή τελεί υπό αυστηρούς κανονισμούς στη Βρετανία, η χώρα πασχίζει να ρυθμίσει την κατοχή όπλων με λεπίδες, ιδιαίτερα μεταξύ εφήβων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δήλωσαν σοκαρισμένοι όπως και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος κατήγγειλε μια «προδοσία στις αξίες του καρναβαλιού».Όπως κάθε χρόνο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνέρρευσαν στους δρόμους του Νότινγκ Χιλ για δύο ημέρες για ένα από τα πιο διάσημα καρναβάλια του κόσμου, που τιμά τον πολιτισμό της Καραϊβικής πάνω από 50 χρόνια.

Το καρναβάλι θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο μετά από αυτό του Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία.

NETWORK