Διεθνή

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του, έβαζε άγνωστους να τη βιάζουν επί μία δεκαετία

Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του, έβαζε άγνωστους να τη βιάζουν επί μία δεκαετία
Έβρισκε σε chatroom άγνωστους άνδρες, τους έβαζε να βιάζουν τη σύζυγό του.

Ξεκίνησε η δίκη μιας υπόθεσης που είχε σοκάρει τη Γαλλία: του 71χρονου σήμερα άνδρα ο οποίος επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και έβαζε άγνωστους να τη βιάζουν, μέσα στο σπίτι του ζευγαριού.

Εκτός από τον Dominique P., άλλοι 50 άνδρες κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακοποίηση της γυναίκας, στην πόλη Μαζό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 71χρονος έριχνε υπνωτικά χάπια και φάρμακα για την αντιμετώπιση του άγχους στο βραδινό της συζύγου του ή στο κρασί της. Έβρισκε άνδρες για να τη βιάσουν από ένα chatroom, τα μέλη του οποίου είχαν φαντασίωση να κάνουν σεξ χωρίς τη συναίνεση των παρτενέρ τους.

Στους άνδρες έδινε την οδηγία να μην μυρίζουν άρωμα, ούτε καπνό τσιγάρου, για να μην καταλάβει κάτι η σύζυγός του και να φύγουν αμέσως αν εκείνη έκανε κάποια κίνηση.

Ο Dominique P. συνελήφθη στις 2 Νοεμβρίου 2020, όταν ένας σεκιούριτι τον έπιασε να βιντεοσκοπεί κάτω από τις φούστες γυναικών σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Η αστυνομία βρήκε έναν φάκελο με το όνομα «κακοποιήσεις» σε ένα USB που ήταν συνδεδεμένο με τον υπολογιστή του. Περιελάμβανε 20.000 εικόνες και βίντεο από σχεδόν 100 βιασμούς της συζύγου του.

Σε μια χρονιά αγόρασε 450 υπνωτικά χάπια

Από τη σύλληψή του δήλωσε ένοχος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Τη νάρκωνα, τους την πρόσφερα και βιντεοσκοπούσα». Μόνο σε μία χρονιά αγόρασε 450 υπνωτικά χάπια, όπως προκύπτει από τα ιατρικά αρχεία.

Ανάμεσα στους άλλους 50 άνδρες που κατηγορούνται είναι δημοτικός σύμβουλος, νοσηλευτές, δημοσιογράφος, πρώην αστυνομικός, σωφρονιστικός υπάλληλος, στρατιώτης, πυροσβέστης, δημόσιος υπάλληλος. Πολλοί ζούσαν γύρω από τη Μαζό, μια πόλη περίπου 6.000 κατοίκων. Ήταν από 26 έως 73 ετών όταν συνελήφθησαν.

Πολλοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα δεν είχε συναινέσει και ισχυρίστηκαν ότι τους ξεγέλασε ο σύζυγός της. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν περισσότερους από άλλους 30 άνδρες που επίσης ήταν στα βίντεο.

Νόμιζαν ότι η γυναίκα είχε Αλτσχάιμερ

Η γυναίκα δεν είχε καμία ανάμνηση από βιασμό της. Μία ημέρα ξύπνησε μέσα σε πανικό, με ένα νέο κούρεμα που δεν θυμόταν. Ρώτησε την κομμώτριά της και της είπε ότι είχε πάει εκεί την προηγούμενη ημέρα. 

Τη νάρκωνε «σχεδόν σαν να ήταν σε κώμα», σύμφωνα με την αστυνομία. Πίστευε ότι είχε μια ασθένεια την οποία δεν μπορούσε να εξηγήσει κανείς. Είχε πάει σε αρκετούς γιατρούς, συνοδευόμενη πάντα από τον σύζυγό της, που απέδιδε τα συμπτώματα στην κούρασε επειδή πρόσεχε τα εγγόνια τους. Τα τρία τους παιδιά και άλλοι συγγενείς υποψιάζονταν ότι είχε Αλτσχάιμερ.

Κατηγορείται και για βιασμό και δολοφονία 23χρονης

Ο Dominique P κατηγορείται επίσης για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας 23χρονης μεσίτριας στο Παρίσι, το 1991. Η Σοφί Ναρμ ναρκώθηκε, βιάστηκε και μαχαιρώθηκε στο στήθος. Μία άλλη μεσίτρια, 19 ετών, δέχθηκε παρόμοια επίθεση, αλλά αντιστάθηκε και ξέφυγε. Η αστυνομία ανέφερε ότι DNA από το αίμα που βρέθηκε ταιριάζει με το προφίλ του.

Η δίκη στην Αβινιόν αναμένεται να κρατήσει τέσσερις μήνες. Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με 20ετή φυλάκιση αν κριθούν ένοχοι, σύμφωνα με τον Guardian.