Πολιτική

Κοντιάδης: Το θέμα με Κασσελάκη θεωρείται λήξαν - Είναι έκπτωτος

Κοντιάδης: Το θέμα με Κασσελάκη θεωρείται λήξαν - Είναι έκπτωτος Φωτογραφία: Eurokinissi
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός καθηγητής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος, το θέμα πρέπει να θεωρείται λήξαν, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο γνωστός καθηγητής πάνω σε αρχική ανάρτηση του οποίου στηριζόταν η προσπάθεια της πλευράς του τέως προέδρου να πείσει ότι ο τέως πρόεδρος δεν είναι... τέως, αλλά παραμένει... νυν!

«Μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών το ζήτημα θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να θεωρηθεί λήξαν και την εκλογή αρχηγού από τη βάση σε δύο μήνες να ακολουθήσει η τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε πολλά αμφίσημα και κακότεχνα άρθρα να αναδιατυπωθούν» υπογραμμίζει ο γνωστός καθηγητής, καταρρίπτοντας και τα τελευταία φύλλα συκής του τέως προέδρου και των υποστηρικτών του, που -υπενθυμίζουμε- ότι αρχικά είχαν αποδεχτεί την καθαίρεση Κασσελάκη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ξ. ΚΟΝΤΙΑΔΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση του συναδέλφου Πάνου Λαζαράτου, που εισφέρει σημαντικά επιχειρήματα υπέρ της άποψης ότι η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεπαγόταν αυτοδίκαια και την έκπτωσή του.

Ωστόσο, με την ευκαιρία αυτή, να προσθέσω ότι μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών το ζήτημα θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να θεωρηθεί λήξαν και την εκλογή αρχηγού από τη βάση σε δύο μήνες να ακολουθήσει η τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε πολλά αμφίσημα και κακότεχνα άρθρα να αναδιατυπώθούν.

Η κρίση του κομματικού συστήματος και η απαξίωση της πολιτικής θρέφονται από τέτοιου τύπου εσωκομματικές δυσλειτουργίες. Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν αναγκαίο θεσμό στις σύγχρονες δημοκρατίες, άρα πρέπει να διασφαλίζεται (πρωτίστως απο τα ίδια) η δημοκρατική λειτουργία τους με όρους διαφάνειας και σοβαρότητας.